• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoputom do Save početkom 2010.

Radovi na izgradnji autoputa Banjaluka-Gradiška su intenzivirani, tako da se njihov završetak očekuje početkom 2010. godine.

 Autoputom do Save početkom 2010. Izvor: MONDO

Ovo je za “Glas Srpske” potvrđeno iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Sergej Đukić, glavni inženjer italijanske firme "Vidoni", koja je zadužena za gradnju "lota 3" u dužini od 6 736 metara na drugoj dionici ovog autoputa ocijenio je da se pripremni radovi provode po planu.

Đukić je naglasio da je najvažnije da više nema neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji su ometali radove prošle godine i dodaju da su spremni da angažuju sve potrebne resurse, pa i da rade u tri smjene, kako bi ispoštovali ugovoreni rok završetka radova.

Dužinom ovog dijela autoputa predviđena je i izgradnja tri nadvožnjaka, jedan podvožnjak i jedno odmorište, te 8.300 metara lokalnih, pristupnih puteva.

U preduzeću "Vidoni" naveli su da su na gradnji ove dionice angažovali domaću radnu snagu, koju su za potrebe rada na specijalnoj opremi i mehanizaciji dodatno edukovali.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kažu da održavaju redovnu i pravovremenu komunikaciju sa izvođačima radova na izgradnji autoputa Banjaluka - Gradiška, kako bi se i najmanji problemi na vrijeme otklonili.

Nakon izgradnje autoputa Banjaluka - Gradiška, ovaj dio RS će biti povezan sa autoputem Zagreb - Beograd i olakšati i ubrzati komunikaciju robe i ljudi.

Ugovor o izgradnji druge dionice autoputa Banjaluka- Gradiška krajem 2007. godine potpisali su predstavnici preduzeća "Putevi RS", "Integral inženjeringa" i italijanskog preduzeća "Vidoni" i hrvatskog "Konstruktora" iz Splita. Prema prvim proračunima, radovi na drugoj dionici koštaće oko 80 miliona evra.

(MONDO, foto Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE