• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena eksproprijacija za autoput Banjaluka - Doboj

Republička geodetska uprava za imovinskopravne poslove RS završila je kompletan posao eksproprijacije za dionicu autoputa od Banjaluke do Doboja.

 Završena eksproprijacija za autoput Banjaluka - Doboj Izvor: MONDO

"Dobrom organizacijom posla i kroz 21 komisiju na terenu u četiri opštine, kroz koje prolazi put, uspjeli smo da u roku riješimo oko 1.700 zahtjeva", rekao je direktor Uprave Tihomir Gligorić i dodao da je bilo skeptika da će posao biti završen u roku, ali da su uvijek imali podršku predsjednika Vlade Milorada Dodika.

On je u intervjuu za "Nezavisne novine" napomenuo da nije bilo lako, ali da su obezbijeđeni uslovi za rad više komisija, da je izmijenjen Zakon o eksproprijaciji, koji je omogućio da imovinski odnosi budu brže rješavani u upravnom postupku.

Gligorić je istakao da su ljudi bili dobro informisani i da je dobra saradnja četiri opštine dala rezultat da gotovo da nema žalbi, ali je dodao da se svako ko nije zadovoljan naknadom može žaliti, kao i da ta žalba ne može spriječiti uvođenje investitora u posjed.

Prema njegovim riječima, sredstva su obezbijeđena i niko neće čekati na isplatu, koja se vrši u roku od sedam do 10 dana.

Odgovarajući na pitanje koji je značaj završenog posla, Gligorić je rekao da su Uprava i Pravobranilaštvo RS na osnovu zaključaka Vlade RS zaduženi da riješe imovinskopravne poslove na putnoj infrastrukturi RS, te da su, da ovo pitanje nije bilo riješeno, mogli doći u poziciju da plaćaju "međunarodne penale i ugrozeo budžet RS".

"Ovo iskustvo će dobro doći u rješavanju sljedećih faza autoputne strukture kroz RS, gdje je uprava nadležna za rješavanje imovinskopravnih poslova. Što se tiče koridora Pet ce, koji prolazi kroz RS, već se uradilo dosta posla u pogledu geodetskih snimanja i određivanja geodetskih mreža, do digitalizacije i cijepanja parcela da bi ova uprava mogla ući u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa", istakao je Gligorić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE