• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stendbaj aranžman nije propao

Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić izjavio je da stendbaj aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom nije propao.

 Stendbaj aranžman nije propao Izvor: MONDO

"Nadam se da će tokom naredne sedmice biti ispunjen i da ćemo nastaviti pregovore sa MMF-om i realizovati stendbaj aranžman", rekao je Vrankić na konferenciji za novinare nakon susreta sa predstavnicima finansijskog sektora u BiH.Vrankić ističe da Vlada Federacije BiH treba da izvrši obavezu koju je preuzela pismom namjere.

"Pismo namjere se još nije ohladilo u Vašingtonu a mi smo pod pritiskom promijenili član 4 Intervetnog zakona", rekao je ministar finansija i trezora BiH.  Prema njegovim riječima, dispozicija je jasno ukoliko obaveze za stendbaj aranžman budu ispunjene naredne sedmice može se očekivati sjednica Odbora MMF bude oko 15. jula.

"Ukoliko to ne bude učinjeno sjednicu Odobra MMF-a možemo očekivati tek u septembru mjesecu i onda je to sasvim novi paket. Mnogo je elemenata koji govore u prilog da se obaveza ispuni naredne sedmice", dodao je Vrankić. On je ponovio stendbaj aranžmana nema alternative te da se njima svijetu šalje jasna poruka da je BiH stabilna zemlja i da se nalazi pod kontrolom MMF-a, te da nije rizična za plasiranje kapitala. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE