• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korak bliže stend baj aranžmanu

Federalna vlada je, na vanrednoj sjednici, prvoj kojom je predsjedavao Mustafa Mujezinović, verifikovala dokmente za stend baj aranžman.

 Korak bliže stend baj aranžmanu Izvor: MONDO

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o platama, naknadama koje nemaju karakter plata zaposlenih u institucijama FBiH, kantona, gradova, opština, te platama i naknadama vanbudžetskih fondova i institucija čiji je osnivač FBiH (direkcija, agencija, komisija i sl.) i visinama tekućih grantova,

Riječ je o tekstu zakona preliminarno usaglašenim s Međunarodnim monetarnim fondom. Njegovim članom 4 precizirano je da se ”visina tekućeg granta za transfer za invalidnine i dobitnike ratnih priznanja smanjuje u ukupnoj masi za deset posto u odnosu na planiranu stavku u budžetu za 2009. godinu. Smanjenja se ne odnose na pojedinačne isplate korisnicima prava”. 

U istom članu ostala je obaveza Federalne vlade da u roku od 120 dana uspostavi jedinstveni registar budžetskih korisnika svih veteranskih i socijalnih kategorija, s tim da resorna federalna ministarstva sveobuhvatnu reviziju ovih korisnika završe do kraja ove godine.

U skladu sa ovakvim zakonskim rješenjima, Vlada FBiH je projektovala i rebalans budžeta FBiH za ovu godinu, koji će biti upućen u redovnu parlamentarnu proceduru. 

Oba danas razmatrana i prihvaćena dokumenta Vlada FBiH će uputiti Međunarodnom monetarnom fondu u svrhu nastavka dogovora o stend baj aranžmanu s ovom finansijskom institucijom.

(Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE