• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1. jula skulje cigarete, kafa i gorivo

U BiH će od srijede poskupjeti cigarete za 15 feninga, kilogram kafe za 50, a akciza od 10 feninga za gorivo namijenjena je izgradnji puteva u BiH.

 Od 1. jula skulje cigarete, kafa i gorivo Izvor: MONDO

Distributeri cigareta u BiH će u srijedu morati da naprave popis svih zaliha, obračunati akcizu po novom Zakon o akcizama i razliku uplatiti Upravi za indirektvo oporezivanje (UIO) BiH, rekao je portparol ove institucije Ratko Kovačević.

Prema njegovim riječima, cigarete sa starim markicama, a novom cijenom moći će se prodavati do kraja godine, a inspektori UIO će već sutra krenuti u kontrolu popisnih listi, te obračuna razlike akciza.

"Našim kontrolama biće obuhvaćeno sigurno 90 odsto tržišta", naglasio je Kovačević i dodao da ako i postoje eventualne malverzacije vezane za stvaranje velikih zaliha ove robe, riječ je o sitnim trgovcima, prenosi "Dnevni avaz".

Ovaj list piše da će Fabrika duvana Sarajevo (FDS) u srijedu objaviti cijene svojih cigareta, na koje utiče, prije svega cijena cigareta konkurentskih firmi.

Hrvatska fabrika duvana iz Rovinja "TDR" najavila je prije par dana da će od srijede njihove cigarete poskupjeti za 50 feninga po kutiji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE