• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto su smijenili direktora "Tržnice"?

Rukovodstvo "Tržnice" tvrdi da je direktor Radosav Grbić smijenjen zbog nelikvidnosti preduzeća i neuvažavanja Upravnog odbora i odluka.

 Zašto su smijenili direktora "Tržnice"? Izvor: MONDO

Upravni odbor "Tržnice" saopštio je da je razlog za smjenu direktora "Tržnice" Banjaluka Radosava Grbića i promašena investicija gradnje objekta u Istočnom Sarajevu i neuvažavanje Upravnog odbora i njegovih odluka.

"Pored iskazane dobiti u iznosu od tri miliona KM u prošloj godini i 2,9 miliona u prvih šest mjeseci ove godine, `Tržnica` ima dospjelih, a neizmirenih obaveza u iznosu od 1,9 miliona KM. Zato smo došli u situaciju da podignemo kredit u iznosu od dva miliona KM koji ne možemo da servisiramo u ovoj godini", navodi se u saopštenju.

Spomenuto je i da je Grbić u novembru 2008. godine "podigao kredit u iznosu od 1,5 miliona KM bez odluke UO", te da "nije poštovao odluku UO o zabrani emisije na lokalnoj TV koja je bila usmjerena protiv akcionara `Tržnice`".

Član Nadzornog odbora "Tržnice" i predstavnik Fonda PIO RS Zoran Mastilo rekao je da ovaj fond nije učestvovao u smjeni , jer u Upravnom odboru "Tržnice", koji je donio tu odluku, Fond nema svog predstavnika, prenosi "Glas Srpske".

"Odluku o smjeni Grbića donio je Upravni odbor, mi ne znamo zbog čega niti u to ulazimo. Fond PIO je prije toga pokrenuo inicijativu za smjenu našeg predstavnika u UO `Tržnice`, jer se nije zauzimao za to da dividenda dođe u Fond PIO. Njega je smijenila Skupština akcionara" - kaže Mastilo.

Grbić je u ponedjeljak na konferenciji za štampu rekao da svi razlozi koji su nabrojani za njegovu smjenu, ustvari nisu razlozi.

"Nezakonito me smijenio novoformirani interesni lobi u Upravnom i Nadzornom odboru s namjerom da radi isključivo za lične interese" - reko je Grbić.

Predsjednica Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS Obrenka Slijerpčević kaže da taj slučaj nije u nadležnosti ove komisije.

"Radi se o licima koja prema članu 4. ne tretira Zakon o sprečavanju sukoba interesa" - kaže Slijepčevićeva. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE