• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okružni sud u Smederevu ipak nadležan za aferu Indeks

Sud u Smederevu moraće da sudi optuženima za primanje mita u aferi Indeks.

 Okružni sud u Smederevu ipak nadležan za aferu Indeks Izvor: MONDO

Vrhovni sud Srbije ukinuo je rešenje Okružnog suda u Smederevu, kojim se taj sud oglasio stvarno nenadležnim za vođenje krivičnog postupka protiv Dragane Petrović i drugih okrivljenih, zbog produženog krivičnog dela primanja mita, saopštio je u ponedeljak Vrhovni sud Srbije.

Sud je uvažio žalbe okružnog javnog tužioca u Smederevu i okrivljenih Slobodana Svorcana i Gorana Stevanovića i branilaca okrivljenih Dragana Bataveljića, Svete Purića, Nevenke Bačanin, Ivana Čokalovića, Radoja Brkovića, Andrije Tomovića, Miroljuba Simića, Olivera Antića, Predraga Stojanovića, Nade Todorović, Vesne Vasić, Emilije Stanković, Srđana Đorđevića, Dragane Petrović, Božina Vlaškovića i Radoja Brkovića.

Vrhovni sud je ocenio da je prvostepeni sud, u pobijanom rešenju, pogrešno zaključio da su u ovom krivičnom predmetu ispunjeni uslovi za postojanje krivičnih dela organizovanog kriminala.

U obrazloženju odluke navedeno je da ni iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja su optužnicom okrivljenima stavljena na teret, niti iz spisa predmeta ne proizilazi da su okrivljeni sačinjavali grupu koja je u funkciji organizovanog kriminala.

Na osnovu rešenja Vrhovnog suda Srbije, Okružni sud u Smederevu će, kao stvarno i mesno nadležan sud, nastaviti da postupa u ovom krivičnom predmetu, navedeno je u saopštenju portparola Vrhovnog suda Srbije Vesne Dabić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE