• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna za taksiste koji ne podignu cene!?

Taksisti koji ne podignu cene moraće da plate kaznu od 12.000 dinara.

 Kazna za taksiste koji ne podignu cene!? Izvor: MONDO

Od sledeće nedelje protiv beogradskih taksista biće podnošene prijave sudiji za prekršaje ukoliko ne budu do tada izbaždarili taksimetre i podigli cene, izjavio je Tanjugu gradski sekretar za inspekcijske poslove Vladan Luković.

"Smatramo da je baždarenje taksimetara proces koji ne može za kratko vreme da se završi, zbog čega ćemo potpunu kontrolu početi od sledeće nedelje", rekao je Luković.

Osim "Beogradskog taksija", taksisti su odbili da povećaju cene za 15,2 odsto od 4. marta, kako je bilo predviđeno odlukom o poskupljenju taksi usluga koju su donele gradske vlasti a na osnovu predloga 16 taksi udruženja i sindikata "Nezavisnost".

Luković kaže da su taksisti dužni da primene odluku o povećanju cena, a ako to ne urade kazne se kreću od 12.000 dinara za lica koja su registrovana kao preduzetnici do 500.000 dinara za pravna lica.

Koordinator Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" Branko Vitorović tvrdi da su neslaganja taksista oko cena i popusta na poziv izazvana većom ponudom od tražnje i da taksisti sada nižim cenama pokušavaju da se ''dodvore građanima''.

Prema novom cenovniku, start u sve tri tarife košta 98 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi staje 44 dinara, po drugoj tarifi cena je, kao i u prethodnom periodu, 52 dinara, dok je u trećoj kilometar 88 dinara.

Sat čekanja košta 540 dinara, umesto dosadašnjih 400 dinara, a druga tarifa primenjuje se i nedeljom, od 22 do šest časova narednog dana.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE