• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski telekom zabijeležio pad profita

Telekomunikaciona grupa T-Hrvatski telekom (T-HT) u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila pad profita od 2,9 odsto.

 Hrvatski telekom zabijeležio pad profita Izvor: MONDO


T-HT je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario profit od 1,09 milijardi kuna (oko 148 miliona evra), što je za 2,9 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, prenosi agencija Hina.

Prihod T-HT-a, čiji većinski vlasnik je Dojče telekom, uvećan je za 0,7 odsto na 4,2 milijarde kuna (oko 546 miliona evra).

Generalni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić ocijenio je da su to "izuzetno" dobri rezultati za trenutak ekonomske krize i dodao da je zabrinut zbog najavljenog uvođenja poreza na prihod operatera mobilne telefonije u Hrvatskoj.

U izvještaju T-HT-a navodi se da su prihodi od fiksne telefonije nastavili da padaju, ali da je to neutralizovano rastom prihoda od mobilne telefonije i interneta, koji zajedno čine 59,2 odsto prihoda T-HT-a, dok su u istom periodu prošle godine prihodi ta dva sektora
činili 54,5 odsto.

Mobilni operater T-HT-a Ti mobajl (T-Mobile) u prvih šest mjeseci je imao prihod od 2,02 milijarde kuna (oko 274 miliona evra), što je povećanje od 1,1 odsto, a dobit iz redovnog poslovanja povećala se za 5,4 odsto na 637 miliona kuna (86,5 miliona evra).

Broj pretplatnika Ti mobajla uvećan je za 12,7 odsto na više od 2,8 miliona, a tržišni udio iznosio je 50 odsto po prihodima.

Kompanija za fiksnu telefoniju i internet Ti kom (T-Com) zabilježila je pad dobiti iz redovnog poslovanja za 12,8 odsto na 572 miliona kuna (oko 78 miliona evra), dok je prihod smanjen za 2,2 odsto na 2,5 milijardi kuna (oko 340 miliona evra).

T-HT je u na kraju juna imao 6.341 zaposlenog, dok je u isto vrijeme prošle godine u tom preduzeću radilo 6.500 ljudi.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE