• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banke "prijete" Vladi FBIH

Komercijalne banke FBiH "zaprijetile" Vladi FBiH da im odmah ne vraća kredit vrijedan 160 miliona KM.

 Banke "prijete" Vladi FBIH Izvor: MONDO

Mostarska Unikredit banka, sarajevske Rajfajzen, Sparkase banka i Inteza San Paolo, te NLB Tuzlanska banka od početka prošle sedmice vrše intenzivan pritisak na Vladu Federacije BiH (FBiH) da im odmah ne vraća kredit vrijedan 160 miliona KM, podignut u aprilu uz kamatu od 7,99 odsto, jer bi ostale bez provizije od oko pet miliona KM.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", od federalnog premijera Mustafe Mujezinovića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande zatraženo je da ni po koju cijenu sada ne vraćaju uzeti kredit, uz prijetnju da komercijalne banke više nikada Vladi FBiH neće davati bilo kakvu pozajmicu.

U ovim bankama bijesni su i zbog posljednje odluke Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH, kojom je, radi zaštite građana i komapnija, jasno navedeno da banke pri prijevremenom vraćanju kredita ne mogu naplatiti više od provizije koju su naplatile prilikom uzimanja kredita na ime takozvanih troškova obrade zahtjeva i odobrenja pozajmice.

Bevanda je rekao da nema namjeru da odstupi od onoga što je rekao i poslanicima Parlamenta FBiH da će "novcem od MMF-a odmah platiti dug komercijalnim bankama". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE