• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Profit Telekoma Srpske 56 miliona KM

Telekom Srpske ostvario je u prvom polugodištu ove godine neto profit od 56 miliona KM, što je za 6,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

 Profit Telekoma Srpske 56 miliona KM Izvor: MONDO

Prema poslovnom izvještaju, objavljenom na Banjalučkoj berzi, prihodi kompanije u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 242,54 miliona maraka, i u odnosu na isti period 2008. godine porasli su za deset odsto. Rashodi su istovremeno povećani za 9,95 procenata, na 179,79 miliona maraka, prenosi "Fokus".

Iz Službe za odnose s javnošću ove kompanije kažu da je na ovakve rezultate uticao sistematičan pristup kompletnom bh. tržištu, investicije usmjerene na povećanje tehničkih kapaciteta i pokrivenosti, unapređenje portfolija svih usluga, kontinuirane marketinške aktivnosti, te ponuda prilagođena potrebama korisnika.

"Prošlogodišnji rezultati i rekordno povećanje neto dobiti od preko 66 odsto bili su veliki podsticaj za ovu godinu, ali i obaveza. Naš cilj jeste da, iz mjeseca u mjesec, postižemo više, a polugodišnji finansijski izvještaj, na naše veliko zadovoljstvo, ide u prilog toj težnji. Brojevi govore da je kompanija M:tel i dalje svijetli primjer uspješnog poslovanja, kako u BiH, tako i u regionu, na zadovoljstvo naših akcionara, zaposlenih i korisnika. Pored navedenih razloga, na dobre rezultate je uticalo i unapređenje poslovnih procesa i racionalizacija troškova", navodi se iz Telekoma.

Kao jedan od primarnih ciljeva kompanije, u kojem su uspjeli, kažu u Telekomu, jeste povećanje broja korisnika mobilne telefonije, na području cijele BiH.

Vlasnik Telekoma Srpske je Telekom Srbija, sa 65 odsto akcija, a među većim akcionarima su Fond PIO RS sa deset odsto, Zepter fond sa 5,13 odsto i Fond za restituciju RS s 5,03 procenta vlasništva.

Do kraja godine 3G tehnologija

M:tel je tehnološki lider koji prvi u BiH nudi najsavremenija komunikaciona rješenja, kao što je BlackBerry smartphone, što naši korisnici i te kako prepoznaju. Naši planovi su vrlo ambiciozni, ali je sigurno najznačajnija primjena novih naprednih tehnologija što podrazumijeva i uvođenja novih servisa našim korisnicima. Do kraja godine ćemo korisnicima mobilne telefonije omogućiti servise bazirane na 3G tehnologiji. Početkom sljedeće godine u našoj ponudi će se naći i IPTV. Preduzeće će i dalje raditi na internom restruktuiranju, sa ciljem smanjenja troškova i povećanja efikasnosti poslovanja, a to podrazumijeva i kvalitetniji odnos i brigu o korisnicima, kažu u Telekomu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE