• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreclović: Djokovićev centar dobitak za Beograd

Teniski centar koji Novak Djoković planira da izgradi na Novom Beogradu biće pun pogodak za naš grad, kaže Goran Kreclović, gradski sekretar za sport.

 Kreclović: Djokovićev centar dobitak za Beograd Izvor: MONDO

Beograd je sa zadovoljstvom prihvatio projekat za izgradnju Teniske akademije "Đoković", jer je svaki metar novog sportskog terena dragocen za naš grad, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Goran Kreclović, povodom najavljene izgradnje teniskih terena na Novom Beogradu.

"Video sam projekat pre nekoliko meseci i siguran sam da će, pored sportskog sadržaja, svi kapaciteti budućeg centra 'Đoković' bitno ulepšati ceo Beograd, posebno taj deo Novog Beograda", rekao je Kreclović u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da je u starom jezgru grada, ali i na Novom Beogradu, sve manje površina koje se mogu koristiti za sport i rekreaciju.

Porodica Đoković, odnosno njihova firma "Femili sport", pobedila je na tenderu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, dobivši plac od 3,8 hektara za nešto više od 11 miliona evra.

Na tom placu pored Save, na kraju Novog Beograda, u naselju "Dr Ivan Ribar", trebalo bi da bude izgrađen teniski kompleks od 20 terena i jedan centralni sa 5.000 sedišta, što će omogućiti održavanje velikih svetskih turnira.

Pored toga, biće izgrađen hotel, hostel sa sedamdesetak ležajeva, a planirane su i učionice za školu i fakultet, a tu će biti i klupske kancelarije, pres sala, kafići, restorani, prodavnice sportske opreme...

Prema ugovoru, teniski centar Đokovići moraju da izgrade za najviše 36 meseci od dobijanja građevinske dozvole i on mora da ispunjava uslove za održavanje međunarodnih teniskih turnira.

"Siguran sam da ćemo, zahvaljujući ovom terenu, imati prilike da, pored najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, u našem gradu češće viđamo i vrhunske strane igrače", rekao je Kreclović.

Porodica Đoković je planirala, takođe, i izgradnju teniskog centra i akademije u centru Kragujevca, o čemu bi ugovor trebalo da bude potpisan do kraja marta.

Predviđeno je da Đokovići u tom gradu izgrade tenisku dvoranu sa 2.000 mesta, 50 apartmana za smeštaj polaznika akademije i 14 otvorenih teniskih terena.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE