• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Oslobođenja" obustavljaju štrajk

Štrajkački odbor i direktor "Oslobođenja" postigli sporazum o prekidu generalnog štrajka

 Radnici "Oslobođenja" obustavljaju štrajk Izvor: MONDO

Štrajkački odbor i direktor Novinsko-štamparskog preduzeća (NIŠP) "Oslobođenje" Zdravko Golubović postigli su danas u Banjaluci sporazum o prekidu generalnog štrajka zaposlenih, koji je trajao od 1. jula, potvrdila je Srni predsjednik Štrajkačkog odbora Ranka Vukelić.

Vukelićeva je navela da je postignutim sporazumom definisano da poslodavac radnicima "Oslobođenja" danas isplati bruto platu sa porezima, doprinosima i toplim obrokom za mart, dok su radnici obavezni da u ponedjeljak, 24. avgusta, prekinu štrajk i započnu sa radom, te da ne vrše obustavu rada u narednih 45 dana.

Sporazumom, koji su danas potpisali poslodavac, predsjednik Štrajkačkog odbora i Granskog sindikata trgovine i turizma RS Goran Savanović, definisano je i da se neisplaćene zarade za april, maj i juni i dio plate za juli i avgust radnicima isplaćuju u šest mjesečnih rata.

Poslodavac se obavezao da će zarade, počevši od septembra, isplaćivati do 10-og u mjesecu za prethodni mjesec, uvećane za dio koji se odnosi na reprogramirane zarade.

"Poslodavac se obavezao da će obezbijediti početak snabdijevanja prodajnih objekata neophodnom robom počevši od povratka zaposlenih na radna mjesta", kaže Vukelićeva.

Većinski vlasnik "Oslobođenja" je beogradska kompanija "Delta-Zekstra", čiji su predstavnici, 18. avgusta održali sastanak u Banjaluci sa radnicima ovog preduzeća, štrajkačkim odborom i sindikatom na kojem poslodavac nije ponudio konkretan odgovor na zahtjeve radnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE