• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobit "Merkatora" upolovljena

Slovenački trgovački lanac "Merkator" u prvoj polovini ove godine ostvario je 49,6 odsto manje čiste dobiti nego u istom periodu 2008.

 Dobit "Merkatora" upolovljena Izvor: MONDO


Kako je saopšteno iz ove kompanije, u prvih šest mjeseci "Merkator" ostvario je 11,3 miliona evra čiste dobiti, što je 49,6 odsto manje nego u istom periodu 2008.

"Merkator" je investirao 66 miliona evra i to većinom u maloprodajnu mrežu, a trenutno je pri kraju proces ulaska na tržište Bugarske i Albanije, gdje će slovenački trgovački lanac prve trgovine otvoriti do kraja godine.

U polugodišnjim rezultatima, objavljenim na Ljubljanskoj berzi, ističe se da su ciljevi "Merkatora" da ostane najveći trgovački lanac u Sloveniji, među dva najveća u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, i to strateškim povezivanjem i razvojem vlastite maloprodajne mreže.

Uprava "Merkatora" je najavila izlazak na tržišta jugoistočne Evrope kako bi postao jedan od pet najvećih lanaca u toj regiji.

Poslovanje "Merkatora" obilježila je i promjena strukture vlasništva, jer nekadašnji većinski vlasnik "Infond" holding i Boško Šrot više ne upravljaju kompanijom.

Banke kreditori preuzele su založene akcije "Infonda" pa su sada najveći vlasnici, osim Pivovarne Union, NLB, UniKredit Slovenija, Nova kreditna banka Maribor i Banka Celje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE