• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čez" i dalje strateški partner RS

Za Srpsku je "Čez" i dalje strateški partner u oblasti energetike, i pored komplikacija u vezi sa ugovorom koji je ranije postignut

 "Čez" i dalje strateški partner RS Izvor: MONDO


Predstavnici Vlade Republike Srpske (RS) i premijer Milorad Dodik razgovarali su u Češkoj sa predstavnicima češke elektroenergetske kompanije ''Čez“, koja je i dalje strateški partner RS u oblasti energetike.

"U razgovorima predstavnika Vlade RS i 'Čeza' traže se rješenja određenih problema koji su se pojavili u ranije postignutom sporazumu", izjavio je juče Srni predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, koji boravi u Pragu.

On je istakao da Srpska i dalje smatra "Čez" strateškim partnerom u oblasti energetike, iako ima određenih komplikacija u vezi sa ugovorom koji je ranije postignut.

Radojičić je rekao da je tokom sastanka sa zvaničnicima u Češkoj bilo riječi i o temama iz oblasti energetike, željezničkog saobraćaja, infrastrukture i industrije, u kojima ta država ima interes.

''Mi smo upoznati da je za Češku područje Balkana i BiH jedno od prioritetnih za ekonomsku razmjenu i investicije'', naglasio je Radojičić.

On kaže da Češka vidi Balkan i BiH kao svoje susjedstvo sa kojim imaju zajedničku tradiciju, dobro razumijevanje, korektne političke odnose i iz toga zaključuje da je to i pogodan neiskorišten prostor za ekonomsku saradnju.

Osim Radojičića i Dodika, u razgovorima u Pragu učestvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE