• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Profit Telekoma Srbije oko 109 miliona evra

Kompanija Telekom Srbije saopštila je da je u prvoj polovini ove godine imala profit od 10,2 milijarde dinara (oko 109 miliona evra).

 Profit Telekoma Srbije oko 109 miliona evra Izvor: MONDO

Ovo je za 26,2 odsto više nego u istom periodu 2008. godine. Ukupni prihodi srpske telekomunikacione kompanije od januara do juna ove godine dostigli su 42,6 milijardi dinara (oko 454 miliona evra) i veći su za 5,1 odsto nego u prvoj polovini prošle godine, navodi se u saopštenju Telekoma.

"Poslovni prihodi Telekom Srbije rasli su brže od troškova uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi i značajnom usporavanju rasta u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, a takav trend, uz dalju racionalizaciju u poslovanju, očekuje se i u drugoj polovini 2009.
godine", ocijenili su u toj kompaniji.

Dobit Telekoma Srbije prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na kraju juna iznosila je 19,1 milijardu dinara (oko 204 miliona evra), što predstavlja rast od 11,6 procenata u poređenju sa prvih šest mjeseci 2008. godine.

Telekom Srbije, kako se ističe, isplatio je u prvoj polovini ove godine dio kredita za kupovinu Telekoma Srpske u iznosu od 225 miliona evra, a do kraja godine je planirano izmirenje dodatnih 35 miliona evra koji dospijevaju krajem novembra.

Prema navodima Telekoma Srbije, u avgustu ove godine akcionarima Vladi Srbije i grčkoj kompaniji OTE, isplaćeno je 50 odsto dividene, a druga polovina dividende biće isplaćena u oktobru.

Država Srbije će time kao vlasnik 80 odsto kapitala Telekoma dobiti 3,11 milijardi dinara dividende, a grčki OTE, koji posjeduje 20 odsto akcija, dobiće 779,4 miliona dinara, naveli su u Telekomu.

Broj korisnika brzog pristupa internetu ADSL, ističe se u saopštenju, udvostručen je i iznosi 216.000, pošto je na kraju juna prošle goine Telekom Srbije imao 107.000 ADSL korisnika.

Ukupan broj ADSL korisnika u Srbiji, uključujući i druge internet provajdere, iznosi 326.450, saoštili su iz Telekoma Srbije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE