• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tamaris" kupio čajavčevu fabriku

Kompanija "Tamaris" kupila je za 2.001.000 KM preduzeće "Čajavec - Štampane veze" na četvrtoj licitaciji za prodaju nekretnina u stečaju.

 "Tamaris" kupio čajavčevu fabriku Izvor: MONDO

Licitacija je održana u ponedjeljak u banjalučkom Osnovnom sudu, a postignuta cijena je za 27 odsto manje u odnosu na 2,7 miliona maraka, na koliko su sudski vještaci procijenili svu imovinu fabrike "Čajavec - Štampane veze".

"Postignuta je dobra cijena s obzirom na to da je u oglasu za prodaju naznačeno da cijena neće biti spuštana ispod dva miliona maraka", rekao je stečajni upravnik u fabrici "Čajavec - Štampane veze" Milan Latinčić za "Glas Srpske" i dodao da "Tamaris" mora u roku od 30 dana uplatiti cijenu koju je ponudio za nekretnine.

Imovinu fabrike čini jedna zgrada, nekoliko poslovnih prostora i zemljišna parcela od 3.000 kvadratnih metara.

Predstavnici radnika u Odboru povjerilaca Dragan Miljević, Soka Vulin i Mira Brkljač, na licitaciji koja je održana 14. juna, upoznali su sud da im preduzeće za plate duguje 1,4 miliona maraka, te da im je stečajni upravnik priznao samo 800.000 maraka.

Milan Latinčić rekao je da svi radnici i povjerioci koji su nezadovoljni raspodjelom novca treba da prilože pismeni dokaz o tome.

"Ukupna dugovanja fabrike iznose 4,2 miliona maraka i od ovog iznosa priznao sam 67 odsto potraživanja radnicima“, rekao je Latinčić.

Prema njegovim riječima, radnici i povjerioci biće isplaćeni u skladu sa prihodima ostvarenim prodajom kompletne imovine u fabrici.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE