• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na računu Srpske 850 miliona KM

Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio da se na eskrou računu RS trenutno nalazi 850 miliona KM.

 Na računu Srpske 850 miliona KM Izvor: MONDO

''RS ima para, ali da nije došlo do aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom vjerovatno bi se dio para sa tog računa iskoristio za zadržavanje likvidnosti i stabilnost budžeta i usmjerio na nadoknađivanje nedostatka prihoda od indirektnih poreza'', rekao je Džombić za ''Pres RS''.

Govoreći o fiskalizaciji, Džombić je rekao da je podneseno oko 38 000 zahtjeva, od ukupno oko 60 000 privrednih subjekata.

"Procijenjeno je da oko 10 000 tih subjekata više `nisu živi`, pa će se putem fiskalizacije uraditi i proces čišćenja registra privrednih subjekata. Smatramo da ukupno treba da se fiskalizuje oko 50 000 privrednih subjekata, što znači da bi to trebalo da uradi njih još oko 12 000'', rekao je Džombić.

Komentarišući činjenicu da je mali broj građana prijavio porez u skladu sa novim Zakonom o porezu na nepokretnosti, Džombić je izrazio zadovoljstvo što su se počeli da prikupljati podaci i praviti fiskalni katastar.

On je ukazao na potrebu da je neophodno ukazati opštinama na njihov interes u realizaciji tog zakona, jer sva sredstva prikupljena po osnovu tog zakona idu opštinama.

Džombić je najavio i mogućnost da se do kraja godine urade izmjene zakona i daju opštinama određene nadležnosti i zadaci kako bi se ubrzala primjena zakona.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE