• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delta-Zekstra" vraća dug u dvije rate!

“Delta-Zekstra” obavezala se da će u dvije rate isplatiti dug Vladi RS koja je sredstva dala ranije Sindikatu RK "Boska".

 "Delta-Zekstra" vraća dug u dvije rate! Izvor: MONDO

Aneksom ugovora, na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost, Konzorcijum "Delta–Zekstra" iz Beograda obavezuje se da Ministarstvu trgovine i turizma vrati 495.189 KM, i to tako što će najkasnije do 31. decembra na Jedinstveni račun trezora uplatiti 247.594 KM, a isti toliki iznos najkasnije do 31. januara 2010. godine.

Vlada RS je ova sredstva ranije dala kao pomoć Sindikalnoj organizaciji Robne kuće "Boska".

U saopštenju iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS precizira se da je u nastavku 142. sjednice data saglasnost na Aneks ugovora, zaključen između Vlade RS, Ministarstva trgovine i turizma, Konzorcijuma "Zekstra grupa – Zekstra" i "Delta real estate", te i Sindikalne organizacije Robne kuće "Boska", a kojim se definiše način i rokovi za izmirenje obaveza u vezi sa pozajmicom sredstava za Sindikalnu organizaciju RK "Boska" Banjaluka.

Vlada RS je u junu ove godine uplatila 195.189 KM i u julU 300.000 KM na ime pomoći Sindikalnoj organizaciji Robne kuće "Boska" u Banjaluci, a tim novcem je izmiren dio duga prema zaposlenima u ovom preduzeću.

Konzorcijum "Delta-Zekstra" je u oktobru prošle godine potpisao sa Vladom RS ugovor o kupovini 58 odsto državnog kapitala "Boske". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE