• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IRB plasirala 330 miliona KM kredita

Investiciono Razvojna banka (IRB) RS iz sredstava po kreditnim linijama plasirala ukupno 330 miliona KM za 2 280 korisnika.

 IRB plasirala 330 miliona KM kredita Izvor: MONDO

Izvršni direktor za sektor plasmana ove banke Mirjana Čomić izjavila je u Banjaluci da je od tog iznosa 70 odsto plasirano u privredu, gdje postoje četiri kreditne linije i oko 800 korisnika kredita.

Čomićeva je navela da je za početne poslovne aktivnosti u toku devet mjeseci ove godine plasirano oko 660.000 KM, što je oko četiri puta više nego u toku prošle godine.

Ona je dodala da su značajni rezultati postignuti i na kreditnoj liniji mikrobiznis u poljoprivredi, za šta je plasirano oko 8,5 miliona KM za 460 korisnika, od čega je 60 odsto tih plasmana ostvareno u ovoj godini.

Prema njenim riječima, za privredu je plasirano blizu 40 miliona KM kreditnih sredstava za 46 korisnika, gdje je 60 odsto tog plasmana realizovano u ovoj godini, a oko 80 miliona KM plasirano je za stambene kredite za 1 470 korisnika, te po kreditnoj liniji za jedinice lokalne samouprave oko 15 miliona KM.

Čomićeva je naglasila da IRB, od 1. oktobra ove do 31. marta naredne godine, neće mijenjati kamatne stope, koje će ostati na dosadašnjem nivou.

Ona je navela da su, prema usvojenim izmjenama Pravilnika o plasmanu sredstava, stvorene određene olakšice korisnicima, i da će određene pogodnosti imati korisnici stambenih kredita koji stan nastoje obezbjediti u manje razvijenoj opštini, kao i u privredi za otkup potraživanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE