• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: O ruskom gasu u novom parlamentu

"Sporazum Rusije i Srbije u oblasti gasa i nafte sasvim sigurno biće ratifikovan posle formiranja novog skupštinskog saziva", ocenio Popović

 Popović: O ruskom gasu u novom parlamentu Izvor: MONDO

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović izjavio je u ponedeljak Tanjugu da će Sporazum o saradnji Rusije i Srbije u oblasti gasne i naftne privrede sasvim sigurno biti ratifikovan posle formiranja novog skupštinskog saziva.

"Nema razloga za nervozu. Ratifikacija u maju ili junu neće mnogo uticati na primenu sporazuma", ocenio je Popović.

Ministar tu tvrdnju zasniva na pretpostavci da će stranke koje su u prethodnom sazivu parlamenta podržale sporazum sa Rusijom, imati većinu i u budućem rasporedu snaga u Skupštini Srbije, pa zato ni ratifikacija neće biti sporna.

"Gotovo je sigurno da će te stranke, bez obzira ko formirao vladu, takođe, imati pozamašnu većinu u parlamentu zbog čega mislim da ratifikacija neće biti sporna u narednom periodu nakon formiranja skupštine", rekao je Popović.

On smatra da kašnjenje ratifikacije ne bi trebalo da ometa i sporvođenje sporazuma, jer je on dugoročan i predviđa da bi gradnja gasovoda trebalo da počne krajem 2011. godine.

Popović je precizirao da će do sada dogovoreni rokovi biti isporštovani a to se pre svega odnosi na rok (25. maj 2008.) za formiranje zajedničke kompanije "Srbijagasa" i "Gazproma" koja bi bila zadužena za izgradnju studije izvodljivosti a potom i izgradnju dela gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE