• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija u kojoj se ništa ne radi

Francuska kompanija “National Power Packs”, koja slaže baterije na punjenje, već pet mjeseci redovno plaća svojim zaposlenim da ne rade baš ništa.

 Kompanija u kojoj se ništa ne radi Izvor: MONDO

Od juna ove godine pet zaposlenih ispostave ove firme u istočnoj Francuskoj dobilo je obavještenje od šefa da se cijeli pogon seli u Roterdam u Holandiju i da se obustavlja proizvodnja.

Međutim, osim obavještenja o prestanku rada, ništa drugo se nije promijenilo. Mašine su ostale na svom mjestu, niko nije dobio otkaz, a plate stižu redovno.

Radnica Karmen Girard priznaje da joj dan uglavnom prolazi u gubljenju vremena:"Prvo provjerim poštu i mejl, zatim gledamo televiziju, igramo Rubikovu kocku ili Sudoku.Trenutno radim u fantomskoj kompaniji, u 440 metara kvadratnih koji se ne koriste."

Osim par majlova od šefa koji ih je obavijestio da se firma seli u Holandiju, on ne daje znakove života i ne odgovara na pozive.

Radnici su kontaktirali predstavnike sindikata da bi saznali koji je njihov pravni status, a dobili su odgovor da ako počnu da traže novi posao da će se to smatrati kao da su dali otkaz i time izgubiti pravo na eventualne otpremnine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE