• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafinerija Brod opet u punom pogonu

Pogoni Rafinerije nafte Brod od utorka će raditi u punom pogonu nakon remonta koji je počeo 18. septembra.

 Rafinerija Brod opet u punom pogonu Izvor: MONDO

Prema riječima prvog zamjenika generalnog direktora "Optima grupe" Slavka Šćepanovića, zamijenjeni su svi dotrajali i dijelovi opreme oštećeni korozijom, kako bi bio obezbijeđen stabilan rad proizvodnih kapaciteta u narednih 340 dana.

"Brodska rafinerija je uspješno završila planirani remont postrojenja i 14. oktobra je počelo fazno puštanje proizvodnih pogona", rekao je Šćepanović.

U Rafineriji su počela raditi ekološka postrojenja za prečišćavanje gasova za proizvodnju elementarnog sumpora i dodatno prečišćavanja izlaznih gasova, a pravi efekti građani Broda i okoline osjetiće u narednih nekoliko dana, nakon kontinuirane proizvodnje naftnih derivata.

Nakon remonta, struktura proizvodnje dizel goriva standarda Euro četiri iznosiće oko 30 odsto u odnosu na sirovu naftu koja se prerađuje, dok će učešće Euro pet iznositi osam odsto u odnosu na sirovu naftu.

Savjetnik ministra industrije, energetike i rudarstva Slobodan Rajlić rekao je da je, do sada, Rafinerija nafte Brod u potpunosti ispunjavala planove i dinamiku proizvodnje i investiranja, saopšteno je iz Ministarstva.

"Ministarstvo i Vlada Republike Srpske prate realizaciju obaveza koje je preuzeo ruski kupac, naročito onih koji se tiču zapošljavanja kapaciteta i broja zaposlenih, ali i kvaliteta proizvoda", naglasio je Rajlić.

Brodski kapacitet je prerada 3 600 tona sirove nafte dnevno.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE