• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda: Gluvi na zvono za uzbunu

Federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda kaže da ovaj entitet ima rezervni plan ukoliko propadne stendbaj aranžman sa MMF-om.

 Bevanda: Gluvi na zvono za uzbunu Izvor: MONDO

"Brisaćemo prihode na prihodovnoj strani budžeta i ići ćemo na umanjenje rashodovne strane", rekao je Bevanda, napomenuvši da federalni budžet nije prazan i da novca u njemu ima zahvaljujući prvoj rati iz aranžmana sa MMF-om.

Podsjetio je da bi BiH do kraja godine trebalo da dobije drugu ratu iz aranžmana s MMF-om, ali da je taj aranžman stalno u opasnosti, jer se traži ispunjenje uslova.

"Sada bi trebalo povući odgovarajuće poteze, prije svega, donijeti određene zakonske akte koji će voditi ka stabilizaciji ukupnog fiskalnog sistema. Misija MMF-a nam dolazi 4. novembra i ukoliko izađemo iz aranžmana zbog neispunjavanja uslova, situacija će biti mnogo teža", istakao je Bevanda.

Gostujući na Federalnoj televiziji, Bevanda je rekao da su za situaciju u kojoj je jedini spas bio aranžman sa MMF-om odgovorni svi oni u vlasti koji nisu iskoristili mogućnosti nastale uvođenjem PDV-a.

"Tada su akumulirana ogromna sredstava s kojima je trebalo ići naprijed i strateški razmišljati, a ne trošiti ih sve u tekuću potrošnju. Ta je spirala davno počela i ona se teško zaustavlja", rekao je Bevanda.

Istakao je da su za trenutnu situaciju krivi svi, jer je i opozicija glasala za zakone koji nemaju finansijskog pokrića.

"Ova je godina bila idealna za zaokret ka pravom smjeru, ali smo ostajali gluvi na zvono za uzbunu", ocijenio je Bevanda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE