• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odobren kredit za mala preduzeća RS

Ministar finansija Aleksandar Džombić rekao je da je Svjetska banka odobrila 28 miliona dolara za mala i srednja preduzeća u Srpskoj.

 Odobren kredit za mala preduzeća RS Izvor: MONDO

Džombić je pojasnio da je kredit odobren na 25 godina, uz grejs period do 10 godina, a namijenjen je za proizvodna i uslužna preduzeća u svrhu proizvodnje.

On je naveo da će kreditna linija biti odobrena posredstvom Investiciono - razvojne banke RS (IRB RS), ističući da su ulazni uslovi veoma povoljni, dok će izlazna kamatna stopa, koja će biti plasirana preko komercijalnog bankarstva u Srpskoj, takođe biti u rangu kreditnih linija, koje već posjeduje IRB RS.

"Ovo je još jedna potvrda da je IRB RS ostvarila partnerski odnos, osim sa Evropskom investicionom bankom, i sa Svjetskom bankom, te potvrdila bonitet i kredibilitet koji smo izgradili u RS", rekao je Džombić.

Ministar finansija RS je najavio da bi sredstva trebalo da budu dostupna krajem prvom kvartala sljedeće godine, te da tada mogu ići u realizaciju kod IRB-a RS.

On je naveo da je tokom boravka u Vašingtonu zamjeniku generalnog direktora MMF-a Murilju Portugalu predstavio makro ekonomske pokazatelje i ukazao na ispunjenje obaveza iz stendbaj aranžmana.

"Razmijenili smo iskustva u procjeni kretanja uticaja globalne krize i na region i na RS", rekao je Džombić.
On je najavio da će MMF početkom novembra doći u posjetu, odnosno u prvu reviziju, dok će bord direktori zasijedati početkom decembra, pa se, ukoliko revizorski nalazi budu dobri, krajem decembra može očekivati druga tranša. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE