• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić vs Kurir - da li je novac isplaćen?

Lider G17 Plus Mlađan Dinkić tvrdi da je uredništvo dnevnog lista "Kurir" isplatilo 15.000 evra na ime sudske presude, ali je dnevnik to demantovao.

 Dinkić vs Kurir - da li je novac isplaćen?  Izvor: MONDO

Dinkić je u petak ponovio da je na osnovu tužbe protiv "Kurira" naplatio 1,2 miliona dinara, ali uredništvo lista tvrdi da ministar za regionalni razvoj nije naplatio nijedan evro, "a kamoli 15.000 evra.

"Tražimo od ministra Dinkića da javno saopšti od koga je dobio tih 15.000 evra koje pominje, jer ih od redakcije 'Kurira' sigurno nije naplatio", piše u saopštenju uredništva "Kurira".

Dinkić je tužio Svetomira Marjanovića, Đoku Kesića i NIP "Knet" kao osnivača "Kurira" pošto su od 20. do 26. maja 2005. godine svakodnevno objavljivali neistinite informacije o njemu. Dinkić se tada nalazio na funkciji ministra finansija.

U presudi Prvog opštinskog suda u Beogradu, donetoj u novembru 2006. godine, koju je Dinkić dostavio agenciji Beta, navodi se da je "na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti usled objavljivanja neistinih informacija u 'Kuriru' od 20. do 26. maja 2005. godine, tuženi obavezan da Dinkiću isplati iznos od 400.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom".

Posle žalbe Dinkića na tu presudu, Okružni sud u Beogradu je u septembru 2007. godine preinačio presudu prvostepenog suda. Drugostepeni sud je presudio da Novinsko-izdavačko preduzeće "Knet" iz Beograda, kao izdavač "Kurira", i Đoko Kesić i Svetomir Marjanović, glavni i odgovorni urednik tog lista i njegov pomoćnik u vreme kad je objavljivan feljton zbog kojeg je podneta tužba, kao i autor informacija, Dinkiću isplate milion dinara, sa kamatom, kao i 176.000 na ime troškova parničnog postupka.

Dinkić je izjavio da je taj novac na njegov račun uplaćen u januaru ove godine, čime mu je štedni ulog povećan za 15.000 evra.

Lider G17 je objavio je u četvrtak svoju imovinsku kartu u kojoj je između ostalog naveo da zajedno sa suprugom ima ušteđevinu od oko 68.000 evra, koja je za poslednje tri godine uvećana za oko tri hiljade evra, a u tu razliku nije uračunato 15.000 evra koje je u januaru ostvario po sudskoj presudi protiv dnevnog lista "Kurir."

Dinkić je inače za poslednje dve godine, tužio "Kurir" Prvom opštinskom sudu čak 13 puta, tražeći naknadu štete zbog pisanja neistina, a podneo je i više tužbi protiv aktuelnog uredništva tog lista zbog krivičnog dela klevete, i postupak po tim presudama još nije završen, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE