• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspješna godina za brodsku Rafineriju

U Brodu svečano obilježena godišnjica ponovnog pokretanja proizvodnje u Rafineriji nafte. Dodik najavio zapošljavanje novih radnika.

 Uspješna godina za brodsku Rafineriju  Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da je dan obilježavanja godišnjice ponovnog pokretanja proizvodnje u Rafineriji nafte u Brodu dan ponosa za cijelu Srpsku, a Brod mjesto iz kojeg treba poslati poruku da je uspjeh moguć.

"Sve je ovo na dobrobit RS i omogućava da Srpska i u ovoj krizi bilježi dobre rezultate. Najznačajniji dio našeg uspjeha je u povećanju industrijske proizvodnje za deset mjeseci ove godine za 18 odsto u odnosu na prošlu godinu", rekao je premiejr RS.

On je naglasio da je važna i činjenica da u Rafineriji u Brodu radi više od 1.500 ljudi, kao i da je najavljeno proširenje proizvodnje.

"To znači da će se, osim raspodjele jednog broja ljudi koji već rade, sigurno zaposliti i dodatni broj radnika. To znači egzistenciju, energetsku stabilnost i mnogo drugih pozitivnih rezultata", rekao je Dodik.

Premijer Srpske istakao je da činjenica da su u Rafineriji nafte u Brodu za 60 odsto povećane plate za radnike u uslovima investiranja govori o socijalnoj odgovornosti ove kompanije.

"Ulaganje više od 100 miliona evra u 2010. godini i do milijarde do 2015. godine u rekonstrukciju benziskih pumpi, rafineriju ulja i dogradnju određenih kapaciteta jedan je od najvećih investicionih projekata koji se ikad desio na ovom prostoru", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je kupac brodske rafinerije jedini privatizacioni kupac u regionu koji je isplatio 21 zaostalu platu svakom radniku ovog poreduzeća.

Premijer RS je naglasio da uspjeh brodske Rafinerije zahtijeva posebnu društvenu odgovornost i pažnju, te da se već pregovara kako riješiti problem željezničkih industrijskih kolosjeka koji su potrebni za dalji transport proizvedenih derivata.

"Mnogi su opstruisali ovaj projekat i sada treba da dođu i vide da su ruski partneri platili cijenu državnog kapitala na vrijeme i bez zaostatka i da ispunjavaju svoje obaveze", rekao je Dodik.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnom obnavljanju proizvodnje u Rafineriji u Brodu i naglasio da je lično ponosan na uspjeh cijelog projekta.

Svečanosti u krugu Rafinerije prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac, predsjednik "Njeftegazinora" Jurij Leonidovič Smirnov, direktor "Optima grupe" Jurij Nikolajevič Belov i direktor "Rafinerije nafte" Aleksandar Danilovič Litvinjenko.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE