• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predloženi budžet vodi RS u bankrot!?

Partija demokratskog progresa smatra da će predloženi budžet RS za iduću godinu Srpsku odvesti u bankrot.

 Predloženi budžet vodi RS u bankrot!? Izvor: MONDO

Potpredsjednik PDP-a Slaven Pekić rekao je da se kreditna sredstva moraju vratiti za tri godine i to u iznosu većem od 200 miliona KM.

On je podsjetio da je Vlada RS projektovala budžet na 1,6 milijardi KM, u kojem 17 odsto čine kreditna sredstva iz aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, čiji je rok vraćanja pet godina, sa grejs periodom od dvije godine.

"Kako od 2012. do 2015. godine vratiti 200 do 300 miliona KM zaduženja godišnje. To će biti nemoguće, jer u budžetu su uvijek prisutne i druge stavke koje se moraju finasirati, poput ekonomskih, socijalnih i drugih obaveza", smatra Pekić.

Pekić je rekao da PDP neće podržati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, jer smatra da teret ekonomske krize treba biti ravnomjerno raspoređen, a ne da bude na onima koji su socijano ugroženi, poput boračkih kategorija.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Srbac Mišo Maljčić ocijenio je da je zabrinjavajuće stanje u poljoprivredi, jer nema kapitalnih ulaganja, podsticaji su smanjeni i dodjeljuju se neselektivno, a selo je zanemareno.

"Poljoprivredni proizvođači su u takvoj situaciji da im se proizvodnja svela na minimum, jer im niko ne otkupljuje robu, dok se, s druge strane, mnogo toga uvozi. Od kuda ta logika da je jeftinije uvoziti, nego kupiti domaće proizvode", zapitao je Maljčić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE