• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković gradi ogromni tržni centar u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kompanija Delta holding najavila je danas da će početkom sljedeće godine početi izgradnju tržnog centa u Banjaluci u koji će biti uloženo 60 miliona evra i otvoreno 2.500 radnih mjesta.

 Mišković gradi novi tržni centar u Banjaluci Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Kako se navodi u saopštenju kompanije u vlasništvu Miroslava Miškovića, to biti najveća investicija u Republici Srpskoj i uposliće gradjevinsku industriju u toj zemlji.

"Banjaluka će dobiti moderan objekat koji će na bruto površini od 60.000 kvadratnih metara ponuditi posjetiocima najpoznatije svjetske brendove, zabavne sadržaje za cijelu porodicu, restorane, kafiće", saopštio je Delta holding.

U toj kompaniji navode da se izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani sa pet zvjezdica, u koji će biti uloženo 40 miliona evra, odvija po planu i da je tokom prvih šest mjeseci 2016. izgrađeno 45 odsto konstrukcije. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017. godine.

Delta navodi da ima velike planove i za izgradnju nekretnina u Srbiji i da su pripremljeni projekti i obezbijeđeno finansiranje za četiri velike investicije: novu poslovnu zgradu Delta holdinga, regionalni šoping mol Delta planet na Autokomandi, hotel InterContinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

"Ni poslije dvije i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbijeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili", navode u toj kompaniji i dodaju da s obzirom na to da priprema ovakvih lokacija angažuje izuzetno velika sredstva, "ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole".

U Delta holdingu su naglasili da će ukoliko u najkraće vrijeme ne bude moguća realizacija ovih projekata, ta kompanija biti prinuđena da mijenja postojeće planove, odnosno da svoje investicije usmjeri van Srbije.

Ukupan prihod Delta holdinga u prvih šest mjeseci 2016. iznosio je 27,06 milijardi dinara, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Za pola godine ostvaren je EBITDA od 2,31 milijardu dinara, a u budžet Srbije je uplaćeno 5,28 milijardi dinara.

U prvom polugodištu 2016. Delta agrar je izvezao robe u vrijednosti od 37 miliona evra, a najveći dio izvoza čini berzanska roba. Najveće izvozno tržište je Evropska Unija (71 odsto ukupnog izvoza).

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Super

Odlična vijest, super. Samo nek se radi i gradi, nek se narod zapošljava što više, još ako je investicija iz bratske nam Srbije, kud će bolje.

Luka

I ako je od Miskovica,previse je! Njegov jaro Milek je ipak neprevazidjen,on je obecavao uposliti 20000 na gradnji autoputa. Nije svaki dan 1.april

MONDO REPORTAŽE