• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojana "Tref" se vratila u Srbiju

Udovica Vlade Kovačevića "Trefa" Bojana Bajrušević vratila se u zemlju kada je ukiuta Interpolova poternica posle zaloga stana.

 Bojana "Tref" se vratila u Srbiju Izvor: MONDO

Interpolova poternica za Bojanom Bajrušević, udovicom Vlade Kovačevića "Trefa", koja se sumnjiči da je jedan do šefova duvanske mafije, pre nekoliko dana je ukinuta jer je Specijalni sud prihvatio njenu ponudu i u jemstvo uzeo stan vredan oko 370.000 evra.

Kontroverzna dama je u subotu popodne doputovala u Srbiju u pratnji svog supruga Vase Jeremića.

"Tačno je da je Bojana u subotu sletela na beogradski aerodrom. Doputovala je sa svojim pasošem, za njom je ukinuta Interpolova poternica i nema razloga da se od bilo koga krije", izjavio je za dnevnik "Alo" Dušan Mašić, Bojanin advokat.

On objašnjava da je Sudu pre dva meseca u jemstvo ponudio stan Bajruševićeve koji je procenjen na oko 370.000 evra, a Sud je prošle nedelje prihvatio ponudu.

"Bojana je u decembru prošle godine u jemstvo ponudila kuću svog prijatelja, što smo odbili. Tri meseca kasnije, prihvatili smo ovogodišnju ponudu. Ostaje samo da se napravi rešenje i da se hipoteka upiše u sudu", kaže neimenovani sagovornik lista iz Specijalnog suda.

Da je Specijalni sud prihvatio je jemstvo i povukao rešenje o pritvoru Bojane Bajrušević koja je osumnjičena za šverc duvana, potvrdila je i portparol tog suda Maja Kovačević Tomić. Ona je izjavila da je povlačenje poternice tehničko pitanje i da će policija postupati po nalogu suda koji je u slučaju Bojane Bajrušević uvažio garancije za ukidanje pritvora.

Istražni sudija Specijalnog suda izdao je prošle godine naredbu za raspisivanje poternice za Bojanom Bajrušević, udovicom Vlade Kovačevića Trefa, osumnjičenom za međunarodni šverc cigareta. Ovoj dami ponuđeno je da bude zaštićeni svedok protiv ostalih krijumčarskih grupa, a kao njihovi šefovi navode se Stanko Subotić Cane, Marko Milošević i Mirjana Marković.

Bajruševićeva se sumnjiči se da je od 1996. do 2001. godine prilikom uvoza cigareta prikazivala lažnu dokumentaciju da je reč o drugoj robi. Pored toga, izdavala je naloge svojim službenicima da na crnom tržištu rasturaju tu švercovanu robu. Na taj način stekla je veliku dobit.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE