• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na krizi zaradio 2,5 milijarde dolara

Menadžer Dejvid Teper zaradio 2,5 milijardi dolara ulažući u dionice problematičnih banaka "Sirigrup" i "Bank ov Amerika"

 Na krizi zaradio 2,5 milijarde dolara  Izvor: MONDO

Dejvid Teper, osnivač i menadžer hedž-fonda "Apalusa" jedan je od onih koji su najviše profitirali od globalne ekonomske krize jer je, ulažući u dionice problematičnih banaka "Sirigrup" i "Bank ov Amerika" zaradio ni manje, ni više nego 2,5 milijardi dolara.

Akcije tih banaka su od februara ove godine porasle čak četiri puta, a Teper, koji je imao hrabrosti da ih kupi dok su bile jeftine, ali je postojala opasnost da će i dalje padati, ostvario je jednu od najvećih godišnjih zarada u istoriji, objavio je danas "Volstrit džornal".

Teper, koga list američke poslovne elite naziva "finansijskim žonglerom" je, kupujući dionice banaka kada ih je većina smatrala bezvrijednim papirima, u ovoj godini za svoj hedž-fond zaradio sedam milijardi dolara, a za sebe čak više od 2,5 milijardi.

Teper se, pokazalo se ispravno, rukovodio idejom da država neće dozvoliti da dvije tako velike finansijske institucije "odu pod led".

Hedž fondovi su, inače, fondovi kojima se investitori štite od poslovnog rizika. Teperov fond "Appalusa menadžment" hrabro je u februaru i martu u svoj portfelj dodao i akcije dvaju banaka u problemima. Na krilima njihovog rasta -  u međuvremenu su one učetverostručile vrijednost -  Tepper je zaradio ogroman novac i sada upravlja jednim od najvećih hedž-fondova na svijetu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE