• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulje neće poskupeti

Ministar trgovine Predrag Bubalo izjavio je da u Srbiji neće doći do poskupljenja jestivog ulja.

 Ulje neće poskupeti Izvor: MONDO

Na sastanku s proizvođačima ulja utvrđeno je da "Dijamant" iz Zrenjanina ima dovoljne količine ulja na zalihama iz prošlogodišnje žetve i da zbog toga neće povećavati cenu iznad sadašnjih 109,5 dinara, izjavio je Tanjugu Bubalo.

Bubalo je, posle sastanka s predstavnicima proizvođača jestivog ulja u Vladi Srbije, povodom najave o poskupljenju, rekao da je to umirujuća vest za sve naše građane i pozvao potrošače da ne stvaraju kućne zalihe i time prouzrokuju nestašice u snabdevanju.

Na tržištu će biti sasvim dovoljno jestivog ulja, po sadašnjim cenama, koje prizvodi "Dijamant" i naši potrošači će imati mogućnosti da biraju između više cene onih koji nisu dovoljno otkupili prošle godine i cene "Dijamantovog" ulja, koja će se prodavati po 109,5 dinara, istakao je ministar.

"Tržišna inspekcija je dobila od mene nalog da kontroliše od 24. marta sve maloprodajne objekte, kako ne bi došlo do povlačenja i špekulacija na tržištu jestivog ulja", rekao je Bubalo.

On je objasnio "da smo bili svedoci da čak i neke samostalne trgovinske radnje kupuju po nekoliko kartona u veleprodajnim objektima da bi preprodavale u svojim prodavnicama".

Na sastanku, na kojem je razmatrana pojava nestabilnosti na tržištu, bili su svi značajniji proizvođači ulja u Srbiji - "Dijamant" iz Zrenjanina, "Sunce" iz Sombora, "Vital" iz Vrbasa, "Banat" iz Nove Crnje, a rezultat je vrlo povoljna vest za naše potrošače, zaključio je ministar.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE