• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradskom manijaku 15 godina robije

Igor Milošević osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja, nedozvoljnih polnih radnji i šest razboljništava.

 Beogradskom manijaku 15 godina robije Izvor: MONDO

Milošević je uhapšen septembra prošle godine na Adi Huji, pošto je nekoliko dana pre hapšenja upao u butik u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru, gde se gotovo čitav sat iživljavao nad nesrećnom prodavačicom.

Sudsko veće Okružnog suda u Beogradu izreklo je Miloševiću pojedinačne kazne od šest godina za silovanje, tri godine za nedozvoljene polne radnje i za šest razboljništa pet godina zatvora.

Obrazlažući presudu, predsedavajuća sudskog veća Aleksandra Zlatić je ukazala da je na osnovu Miloševićevog priznanja, prikupljenih dokaza i jasnih, logičnih i uverljivih izjava oštećenih nedvosmislemno utvrđeno da je okrivljeni dela koja mu se stavljaju na teret počinio sa direktnim umišsljajem.

Pri odmeravanju kazne sud je imao u vidu činjenicu da je Milošević višestruki povratnik i da je dela za koja je osuđen počinio neposredno pošto je izašao iz zatvora, gde je odslužio desetogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog ranijih silovanja i razboljništva.

Zlatićeva je istakla da je kazna zatvora od 15 godina okrivljenom izrečena i zbog brojnosti dela koja je počinio, što ga čini društveno opasnim.

Osuđeni Milošević, obraćajući se veću po izricanju presude, kazao je da mu je drago što mu je sud izrekao petnestogodišnju kaznu zatvora i da se nada da niko nikada neće počiniti silovanja koje je on više puta ponovio.

Na pouku sudije da Vrhovnom sudu Srbije može uložiti žalbu na presudu, Milošević je rekao da se neće žaliti i da on sigurno, nikada neće ponoviti delo za koje je osuđen.

Milošević je do sada je više puta osuđivan. Prvi put 1992. godine zbog četiri silovanja i pet pokušaja. Po izlasku iz zatvora posle devet godina, ponovo je silovao jednu devojku, i pokušao da obljubi još dve žene, a izvršio je i nekoliko razbojništava. Za to je osuđen na šest godina zatvora, odakle je izašao avgusta prošle godine, da bi nastavio nedelima.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE