• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijanić ispred sudnice delio vaspitne šamare

Suđenje Biljani Kovačerić Vučo po tužbi direktora RTS-a Aleksandra Tijanića počelo je šamaranjem Miloša Lukovića pred sudnicom.

 Tijanić ispred sudnice delio vaspitne šamare Izvor: MONDO

Suđenje predsednici Komiteta pravnika za ljudska prava YUKOM Biljani Kovačević Vučo za klevetu i uvredu, po tužbi direktora Radio televizije Srbije Aleksandra Tijanić obeležio je u četvrtak incident na hodniku Palate pravde.

Miloš Luković, šef izbornog štaba Liberalno demokratske partije Palilula, koji je u svojstvu publike došao na suđenje u Prvi opštinski sud, rekao je da je pre početka suđenja na hodniku Tijaniću dobacio "Stidi se", posle čega ga je, kako je naveo, Tijanić udario po glavi.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić izjavio je posle suđenja da je bio primoran, u samoodbrani, da udari Lukovića, koji je na suđenje došao "kao direktan oblik pritiska na sud".

Prema rečima Tijanića, jedan momak se odvojio od gomile i pošao ka njemu i njegovoj pravnoj zastupnici, i pri tom opsovao njega i Kosovo. "Zatim je podigao ruku i krenuo na nas, pa sam u samoodbrani bio primoran da mu udarim, više vaspitni šamar, nego udarac".

Nakon toga je, dodao je Tijanić, pobegao niz stepenice, da bi se kasnije vratio na suđenje i pokušao da uđe u sudnicu, "što je očigledan dokaz da je podmetnut".

Direktor RTS-a je međutim, na početku suđenja od predsednice veća Ivane Marković Radojević zatražio da ga sudska straža zaštiti od napada i iz sudnice izbaci Lukovića.

Po održanom pretresu, Tijanić je rekao da suđenje ide mirno, korektno, ali da Vučo zahteva prisustvo stručne javnosti kao da je "kozačko suđenje".

"Neka dokaže da knjiga nije falsifikat i da nije finansirana mafijaškim kapitalom onog ko je imao slike za Đinđićevo ubistvo", rekao je Tijanić novinarima i optužio predsednicu YUKOM-a da vrši pritisak na sud.

Suđenje odiše pritiskom, ponovo je dovela više ljudi, a neki momak je krenuo na mene, kazao je Tijanić, ali nije odgovorio na pitanje novinara da li je istina da je udario Lukovića, već se okrenuo i otišao.

Među publikom na suđenju bili su predstavnici YUKOM-a, nevladine organizacije Žene u crnom, kao i direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević.

Direktor RTS-a je rekao da je tek kasnije saznao ko je on, zapitavši se "šta stranački aktivista radi na procesu koji nema veze sa njegovom strankom".

Prema rečima Tijanića, "Biljana Kovačević-Vučo je, kao i prošli put, kada je na suđenje dovela 200 ljudi, sada dovela Lukovića kao direktan oblik pritiska na mene i na ceo pravosudni sistem".

Tijanić je dodao da će protiv Lukovića podneti krivičnu prijavu zbog napada na njega i njegove pravne zastupnike.

Tijanić je tužio Kovačević Vučo za klevetu i uvredu zbog knjige "Slučaj službenika Aleksandra Tijanića".

U tužbi se navodi da je sadržajem knjige tužena "oklevetala i povredila čast i ugled privatnog tužioca".

"Na koricama knjige nalazi se skica uvredljive forme i sadržine kojom je privatni tužilac (Tijanić) predstavljen kao kameleon koji na sebi nosi različita stranačka obeležja, zastave i grbove različitih zemalja", navedeno je u tužbi.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE