• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skuplji gas - skuplje i grejanje u Beogradu?

Beogradske elektrane zahtevaju poskupljenje grejanja, pošto su svi energenti za toplane poskupeli.

 Skuplji gas - skuplje i grejanje u Beogradu? Izvor: MONDO

Preduzeće "Beogradske elektrane" saopštilo je u utorak da će od Skupštine grada tražiti korigovanje cene grejanja u Beogradu, jer je dobilo zvaničnu informaciju o poskupljenju gasa koji se isporučuje toplanama za 20,52 odsto.

U saopštenju Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" se navodi da im je Javno preduzeće "Srbijagas" u utorak zvanično poslalo obaveštenje da je cena gasa za toplane povećana za 3,89 dinara i umesto 18,96 dinara po kubnom metru bez PDV-a, gas košta 22,85 dinara.

Kako se dodaje, trenutna cena grejanja u Beogradu po kvadratnom metru poslovnog prostora je 43,8 dinara sa PDV-om i poslednji put je korigovana 1. februara 2007. godine, a od tada je kilogram mazuta poskupeo za 9,76 dinara.

"Beogradske elektrane će u najkraćem roku uputiti Skupštini grada Beograda analize uvećanih troškova proizvodnje i isporuke toplotne energije, kao i uticaj viših cena prirodnog gasa, mazuta i električne energije na ukupno poslovanje preduzeća", navodi se u saopštenju.

Beogradske elektrane su dan ranije agenciji Beta kazale da neće tražiti promenu cene grejanja u Beogradu, zbog poskupljenja gasa koji se isporučuje toplanama za oko 20 odsto.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE