• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasni ugovor ujedinjuje DSS i SRS u Skupštini

SRS u petak je Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o ratifikaciji gasnog sporazuma sa Rusijom. DSS podržao inicijativu.

 Gasni ugovor ujedinjuje DSS i SRS u Skupštini Izvor: MONDO

Srpska radikalna stranka u petak je Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o ratifikaciji gasnog sporazuma sa Rusijom, potvrđeno je Tanjugu u parlamentu.

Ta stranka je zatražila održavanje hitne sednice Skupštine, na kojoj bi bio potvrđen gasni aranžman sa Rusijom, jer smatra da je on Srbiji preko potreban.

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić je objasnio da poslanici imaju pravo predlaganja zakona, a Skupština koja je raspuštena ima pravo da se sastane da obavi neodložne poslove.

"Da li iz ljubavi prema predsedniku G 17 plus Mlađanu Dinkiću i ljubavi prema njegovim vezama sa zapadnim kompanijama, Demokratska stranka glumi privrženost gasnom aranžmanu, a gleda da na svaki mogući način izbegne njegovo potpisivanje i ratifikaciju", kazao je Nikolić.

Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija u potpunosti podržavaju da Skupština Srbije hitno usvoji Zakon o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom, jer prema Ustavu raspuštena Narodna skupština može da se sastane zbog neodložnih poslova, izjavio je portparol DSS-a Andreja Mladenović.

On je, reagujući na najavu SRS, rekao da bi "s obzirom na to da je koalicija Čanak-DS-G17 plus donela štetočinsku odluku i sprečila da vlada uputi predlog da Skupština ratifikuje sporazum, sada bilo najbolje da se Skupština, na inicijativu poslanika, sastane i ratifikuje ovaj sporazum, kako ne bi nastupile negativne posledice po Srbiju".

Stranka G17 Plus optužila je SRS da zloupotrebljava energetski sporazum s Rusijom za sticanje jeftinih političkih poena i da ugovor s Rusijom koji je isključivo ekonomsko pitanje ne sme služiti antievropskim strankama za manipulaciju.

"SRS sa svojim satelitima zlouptrebljava energetski sporazum kako bi stekli jeftine političke poene. Da podsetimo neobaveštene i demagoge da je skupština raspuštena nakon što je premijer vratio mandat narodu", naveo je funkcioner G17 plus Nikola Papak.

Prema njegovim rečima, treba sačekati izbore kako bi se videlo kome će građani Srbije dati poverenje, "da li SRS koji sa svojim satelitima vodi Srbiju u izolaciju ili listi za evropsku Srbiju koja građanima nudi program za ekonomsko jačanje Srbije i bolji životni standard".

"Pitanje energetskog sporazuma je ekonomsko pitanje i ne sme služiti antievropskim strankama za manipulaciju, posebno ne za demonstraciju kvazipatriotizma. SRS svoj patriotizam treba da pokaže objavljivanjem imovine koju su stekli dok su bili na vlasti, što do danas ne smeju da urade, a ne demagoškim inicijativama", naveo je Papak.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE