• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"A-tek" žali zbog odluke Vlade Srbije

Vlasnik austrijskog "A-teka" Mirko Kovač izrazio je žaljenje što je Vlada donela odluku o raskidu ugovora sa tom kompanijom o kupovini RTB Bor.

 "A-tek" žali zbog odluke Vlade Srbije Izvor: MONDO

U teškom ekononskom i političkom okruženju srpskoj vladi smo dali dobru ponudu koja je bila u interesu države, RTB "Bora" i njegovih zaposlenih i onih kojima ovaj koncern duguje, istakao je Kovač u saopštenju.

"I pored ove odluke, naš strateški cilj ostaje isti, a to je da naš metalurški sektor dalje izgradimom otkupom firmi. Posao sa bakrom jeste i ostaje naš osnovni posao industrijske grupe", naglasio je on.

U saopštenju se podseća da je Vlada Srbije saopštila da odbija ponudu koju je "A-tek" predao Agenciji za privatizaciju 4. aprila.

Pritom je navedeno da je austrijska firma u toj ponudi izrazila spremnost da odmah uplati 230 miliona evra, kako bi, sa već uplaćenih 150 miliona dolara, transferisao 380 miliona dolara.

Prema novoj ponudi, podsetio je "A-tek", garancija za posao bila je u visini od 60 miliona dolara, a ostatak od 86 miliona dolara kompanija je nameravala da plati 7. maja.

Uz to, "A-tek", koji je posedovao i garancije Austrijskog društva za osiguranje investicija u inostranstvo u vrednosti od 50 miliona evra, bio je spreman da poveća garanciju sa aktuelnih pet na 15 miliona dolara.

(www.mtsmondo/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE