• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin: Neću biti predsjednik pre 2012.

Ruski premijer Vladimir Putin je u potpunosti isključio mogućnost da se vrati na mjesto šefa države do 2012. godine.

 Putin: Neću biti predsjednik pre 2012. Izvor: MONDO


Te godine se održavaju sljedeći predsjednički izbori. Odgovarajući na pitanja novinara, nakon učešća u direktnom televizijskom i radio programu u kojem je odgovarao na pitanja građana, Putin je podsjetio da su naredni izbori u Rusiji 2012. godine i naveo da do tog vremena "svako treba da ispunjava svoju dužnost".

"Želim da vam kažem: Dmitrij Medvedev i ja smo postali veoma efikasan tandem, zajedno smo radili mnogo godina i to kako danas sarađujemo meni se veoma sviđa, sa tačke gledišta efikasnosti", rekao je Putin.

"Ne treba ići unaprijed oko toga šta će biti 2012. godine. Da doživimo, pa da vidimo", dodao je ruski premijer.

On je kazao da će odgovoriti na pitanja građana koja su stigla kroz Jedinstvenu Rusiju, čiji je on lider, da ih je mnogo, da su konkretna i da potiču od ljudi koji su se našli u teškoj životnoj situaciji.

Građani su tokom tri sata najčešće pitali Putina o sadašnjoj i budućoj ekonomskoj situaciji u zemlji povodom svjetske ekonomske krize, ali i o tome kako da riješe konkretne, lične probleme koji su se pojavili kao posljedica krize.

Životni standard, socijalno i zdravstveno osiguranje takođe su bili u centru pažnje pitanja građana.

Bilo je i ličnih pitanja kao na primjer "Šta najviše volite?", na šta je Putin odgovorio "Rusiju". Zatim mu je postavljeno pitanje da li voli rusku saunu na šta je rekao "Volim, i uopšte, volim sve što je rusko".

Djevojčica Daša iz republike Burjatije rekla mu je da živi sa bakom, od njene penzije, da u selu nema posla i da ona i sestra maštaju da imaju nove haljine za Novu godinu.

"Želim da Vas zamolim za haljinu kao što je imala Pepeljuga. Budite dobar čarobnjak za Novu godinu", rekla mu je ona.

Putin je pozvao nju, njenu sestru i baku da dođu u Moskvu na jednu od novogodišnjih priredbi, a da će se "oko poklona, ovde u Moskvi, već dogovoriti".

To je bilo sedmo po redu komuniciranje Putina sa građanima u direktnom programu, ali prvu put kao premijera. Pitanja su mu poslata ranije, putem sms poruka, besplatnog telefona ili sajta.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE