SKANDAL: Džaferi nije glasao!

Predsednik makedonskog parlamenta Talat Džaferi nije glasao na današnjem referendumu, jer njegovo ime nije bilo na biračkom spisku. Nije glasao ni bivši predsednik i premijer Branko Crvenkovski.

0
A- A A+


"Istina je da nisam bio na listi birača, nadam se da je to izolovani slučaj i da ne postoje slične situacije", rekao je Džaferi, prenosi makedonski portal PlusInfo.

I bivši premijer i predsednik Makedonije Branko Crvenkovski, nije danas mogao da glasa. Ni njega nije bilo na biračkom spisku.

On je pokušao da glasa sa pasošem na biračkom mestu na kome je uvek glasao, ali nije uspeo, jer njegovo ime nije bilo na spisku birača, saopštio je Civilni centar za slobodu.

Kako prenosi PlusInfo, Crvenkovski je rekao da će se obratiti Državnoj izbornoj komisiji zbog tog incidenta.

U Makedoniji je danas održan referendum na kome su se građani izjašnjavali da li su za promenu imena udržave u Republika Severna Makedonija i ulazak u EU i NATO, a u skladu sa dogovorom sa Grčkom.

Sudeći po slaboj izlaznosti,samo 34 odsto, referendum je neuspeo. Naime, referendum je uspešan ako na njega izađe više od 50 odsto građana upisanih u birački spisak (50 odsto + 1).

Referendum doživeo fijasko?! Opozicija slavi (FOTO)

Ostale vijesti