Prve reakcije: "Premier'' zatvara kladionice u RS

Autor:

Nakon što je Narodna skupštine Republike Srpske večeras usvojila Zakon o igrama na sreću, iz sportske kladionice ''Premier'' najavili su zatvaranje poslovnica u Republici Srpskoj

10
A- A A+
kladionica, tiket, olovka Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Nažalost, Narodna skupština Republike Srpske upravo je usvojila Zakon o igrama na sreću, koji 'Premier' kladionici onemogućava daljnji rad u Republici Srpskoj. Nakon 10 godina legalnog rada, poštovanja zakona, poštovanja radnika, klijenata i dobavljača, primorani smo ugasiti poslovanje...Ovo za nas znači samo jedno – ZATVARANJE," napisao je Toni Boras, službenik za odnose sa javnošću "Premier" kladionice, na društvenoj mreži ''Fejsbuk''.

Boras kaže da je firma koja upravlja ''Premier'' kladionicama u Republici Srpskoj u feburaru predala završni račun "na kojem je evidentirano preko 10 miliona KM dobiti", ali objašnjava i da kladionice neće biti zatvorene odmah sutra.

"Zbog velike infrastrukture, prijevoza materijala i tehnike iz velikog broja poslovnica, raskida ugovora o radu i najmu, to je proces koji će trajati sljedećih par mjeseci i ići će sektor po sektor i najvjerojatnije uskoro početi od Banjaluke,'' poručeno je na "fejsbuk" grupi koju mahom čine radnice ''Premier'' kladionica.

Usvojen Zakon o igrama na sreću

Boras je optužio poslanike da su usvojili "kriminalni, lopovski zakon" i da je vladajuća elita svjesno i namjerno uništila legalne firme i posao namjestila svojim ''jatacima''.

"Nakon 10 godina rada, uplaćenih više od 100 miliona maraka u budžet, mi Republiku Srpsku napuštamo, gasimo 230 radnih mjesta i odlazimo tražiti neku razumniju zemlju, bolje mjesto za rad i razvijanje posla. Što reći nego sretno svima, ako u ovoj zemlji uhljeba i lopova više uopšte ima sreće. Sljedeća na redu je Federacija i moramo biti još jači, glasniji i još više ujedinjeni u borbi za naša prava,'' zaključio je Boras.

U ponedjeljak kada su poslovnice kladionica u Srpskoj bile zatvorene kako bi se pokazalo nezadovoljstvo zbog prijedloga novog zakona, Toni Boras je u izjavi za MONDO najavio ovaj scenario - ako zakon bude usvojen najveće kladionice će prekinuti poslovanje u RS. Naveo je da su to kladionice "Wwin", "Bet Live", "Mozzart", "Premier", "Meridian"... 

Slično su nam rekli i predstavnici kladionice "Mozzart". Iz "Williams" kladionica saopšteno je da se novim zakonom u Republici Srpskoj u kladioničarskim poslovnicama zabranjuju uplate i isplate za internet igre, zbog čega će, kako kažu, najviše štete pretrpjeti radnici u poslovnicama i iznajmljivači prostora.

Ostale vijesti