Proglašena vanredna situacija u Čelincu

Autor:

Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Proglašena vanredna situacija u Čelincu Foto: MONDO/ Brankica Spasenić Ilustracija

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je Srni da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

"Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću `Neven`. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima", rekao je Zeljković.

Reporter MONDA javlja da je zbog klizišta trenutno obustavljen saobraćaj Banjaluka - Čelinac. Kolona je zaustavljena u naselju Zeleni vir. Saobraćaj, prema informacijama sa terena, saobraćaj neće biti pušten do 14 sati. Policija nikog ne propušta.

Čelinac, saobraćaj Foto: MONDO/ Brankica Spasenić

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

"Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama", rekao je Zeljković.

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je "šamački" most osposobljen za saobraćaj automobila.

Vrbanja je juče odnijela veći dio pješačkog mosta, a oglasila se i sirena za uzbunu.

Branimir Milinković iz Civilne zaštite Čelinac najavio je juče za Mondo da voda prijeti da odnese privremeni pješački most.

"Nije dobro. Ako se to desi biće haos", rekao je on.

Pogledajte kako je bilo u Čelincu!

Izvor: MONDO

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo, nakon intervencije dežurnih službi, voda se povukla, ali se sada vrši sanacija odrona i put je tu još neprohodan, a ukoro se očekuje normalizacija saobraćaja.

Voda se povukla i u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan magistralni put Čelinac-Kotor Varoš.

čelinac Foto: Mondo/Boris Maksimović

Stanovništvo u Čelincu juče je u najkritičnijim područjima evakuisano.

"Zabrinuti smo. Sinoć je kiša malo smanjila intezitet, te smo imali koliko-toliko mirnu noć, ali je jutros ponovo pojačala", ispričala nam je u toku dana jedna mještanka Čelinca.

Pogledajte snimak kako je izgledao prilaz Čelincu iz pravca Banjaluke:

Ostale vijesti