• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I danas oblačno, ponegdje kiša, temperatura u blagom porastu

Autor Dušan Volaš

Danas će biti pretežno oblačno, mjestimično sa kišom, a dnevna temperatura od šest do 12, na sjeveru i sjeveroistoku do 14 stepeni Celzijusovih.

 I danas oblačno, ponegdje kiša, temperatura u blagom porastu Izvor: mondo.ba

Ujutru i prije podne u većini krajeva biće potpuno oblačno, u centralnom pojasu sa slabim padavinama, na jugu umjerenim, a na sjeveru i istoku biće sumaglice i magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i poslije podne biće oblačno u južnoj polovini zemlje, povremeno sa kišom, a na sjeveru sa djelimičnim kidanjem oblačnosti, uz tmurno vrijeme.

Prestanak padavina očekuje se prema večeri uz pretežno oblačno vrijeme.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od šest do 12, na sjeveru i sjeveroistoku do 14 stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Dodatne poteškoće vozačima pričinjava magla u kotlinama i duž riječnih tokova, naročito na području Mrkonjić Grada, kao i učestali odroni na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističu da je neophodna maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog oborenih stabala na kolovoz u prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Banjaluka - Bronzani Majdan u mjestu Jankovića brda, dok se otežano odvija na putevima Banjaluka - Kola i Trapisti - Krčmarice.

Zbog izgradnji kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice - Laktaši u Laktašima, saobraćaj se preusmjerava obilaznim putevima u neposrednoj blizini.

Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put, iz pravca Gradiške na petlju Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke vozila se kod Hotela "Ćubić" preusmjeravaju na auto-put, iz pravca Prnjavora na petlju Drugovići, a iz pravca Srpca na petlju Laktaši.

Iz AMS Republike Srpske preporučuju vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Na dionici magistralnog puta Zableće - Čađavica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Na istoj dionici saobraćaj je obustavljen u tunelu Dragoraj i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

U toku su radovi u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci - Ustiprača, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Brod - Polje, koji se ukršta sa ulicama vojvode Živojina Mišića i Brodskog bataljona, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na relaciji puta međuentitetska linija Banj Brdo - Lopare - Ugljevik - Tuzla u toku je prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače iz AMS mole da tom dionicom voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionicama puteva međuentitetska linija Vrela - Kotor Varoš - Banjaluka, međuentitetska linija Stanić Rijeka - međuentitetska linija Karuše, Prijedor -granični prelaz Gradina, međuentitetska linija Stanić Rijeka - Prnjavor, auto-put - granični prelaz Gradiška naajavljen je prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku su radovi na regionalnom putu Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Iz AMS vozače mole da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dinici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na magistralnom putu Karakaj dva - Drinjača izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS mole vozače da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šekovići - Donje Caparde izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška - Banjaluka, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta, pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača - Milići - Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice, za vrijeme izvođenja radova na izgradnji mosta preko rijeke Vrbas, mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš - Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog deminiranja terena na dionici Pelagićevo - granica Republike Srpske/FBiH /Blaževac/ najavljene su povremene obustave saobraćaja po 30 minuta od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Gradačac u mjestu Turić Prosjek povremene su obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

 I danas oblačno, ponegdje kiša, temperatura u blagom porastu Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, na deminerskom radilištu "Gornji Božinci" u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka - Doboj i magistralnog puta Johovac - Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Johovac-Rudanka.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan - Vukosavlje /Jakeš/
- Podnovlje - Šešlije - Johovac - Rudanka - Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, zbog radova na kolovozu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol" pumpe u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog klizišta, na lokalnom putu Svodna - Brezici, na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Na području Federacije BiH magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Lašvu, dok na putu Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar ima poledice.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu "Jasen" na putu Prozor - Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Sarajevo - Tuzla, Jajce - Crna Rijeka, Čitluk - Međugorje, Drvar - Bosansko Grahovo, Pelagićevo - Srebrenik i Livno - Kamensko.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri zemlje.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona.

Građani BiH mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na virus korona.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče - Pljevlja moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, "Elisa" ili "Eclia" test star maksimalno 72 časa.

Još iz INFO

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE