• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, temperatura do 24 stepena

Autor Dušan Volaš

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano uz umjerenu oblačnost.

 vrijeme stanje na putevima 4. maj 2021. Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i jugozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 18 do 24 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Gacko, Bugojno dva, Čemerno, Han Pijesak, Mrkonjić Grad, Zenica tri, Banjaluka, Novi Grad, Sarajevo, Bihać, Livno, Tuzla četiri, Prijedor, Doboj pet, Bileća šest, Bijeljina sedam, Mostar devet, Trebinje deset stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je prohodna i saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog radova saobraćaj se odvija usporeno na izgradnji kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, a izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj na spoju prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i privremeno postavljena saobraćajna signalizacija zbog rekonstrukcije raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska–Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, na dionici magistralnog puta Karakaj 2 - Drinjača zbog radova i na ukrštanju magistralnih puteva Milići - Vlasenica - Han Pijesak i Vlasenica-Tišča zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izvođenja deminerskih radova se obustavlja saobraćaj u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci od 8.15 do 15.05 časova.

Na dijelu magistralnog puta Rača-Bijeljina-Ugljevik u toku su radovi na uređenju puta uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se povremeno obustavlja do jedan sat od 7.00 do 17.00 časova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Majdan - Lamovita, kao i na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Gornja Vijaka 1, gdje saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova, na magistralnom putu Modriča 1 - Vukosavlje /Jakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Johovac - Rudanka - Doboj - entitetska granica /Karuše/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, kao i na dionici Tedin Han - entitetska granica /Križ/ gdje je u toku rekonstrukcija regionalnog puta.

U toku su radovi i na izgradnji mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na dionicama puteva međuentitetska linija Ugar Banjaluka-Prnjavor, zatim međuentitetska linija Stanić Rijeka - granični prelaz Gradiška i Prijedor -granični prelaz Donja Gradina, kretaće se prevoz vangabaritnog tereta i vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj na dionici magistralnog puta Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Do 7. juna obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/ - Srpske Toplice, zbog izvođenja radova, a alternativni pravac za teretna vozila je kružni tok kod Centruma /zapadni tranzit/ - kružni tok Lesnina - kružni tok Rebrovac - skretanje desno kod "Naprijedovog" stadiona - preko Zelenog mosta - Ulica Radoje Domanovića. Preusmjeravanje saobraćaja ne odnosi se na saobraćaj teretnih vozila kojima se vrši dostava na području grada Banjaluke.


Počeli su radovi na rehabilitaciji lokalnog puta Saračica - Čokorska Polja, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Na graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, , dok je ulazak u BiH za strane državljane omogućen uz negativan "pi-si-ar" test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE