• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano, ali svježije nego juče

Autor Dušan Volaš

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno, uz sunčane periode i svježije nego prethodni dan.

 vrijeme i stanje na putevima 26 maj 2021 Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni i istočni, na jugu umjeren jugozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Han Pijesak pet, Novi Grad i Bihać šest, Prijedor sedam, Sokolac osam, Banjaluka i Mrkonjić Grad devet, Doboj, Bugojno i Livno, Zenica deset, Bijeljina i Sarajevo 11, Tuzla 12, Bileća 15, Trebinje 16, te Mostar 17 stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija po mjestimično suvim kolovozima, a zastoji ili kraće obustave mogu se očekivati na dionicama na kojima se izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone i savjetuju vozačima maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica Kozarac-Lamovita, saobraćaj je zbog radova obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale u tunelu "Kalovita brda", izmijenjen je režim saobraćaja, kao i u tunelu tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, zbog izgradnje kružnog toka.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu "9. januar".

Zbog izgradnje kružnog toka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i Rudanka-Doboj.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u banjalučkom naselju Ramići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja kružnog toka na ukrštanju dionica magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova najavljene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Rača-Bijeljina-Ugljevik u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, kao i na dionici Crkvina-Modriča jedan.

U FBiH, zbog radova u tunelu "Čaklovići" /Tuzla-Kalesija/ saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova, usporeno se saobraća na putevima: Ustikolina-Goražde /mostovi Ustikolina i Mravinjac/, Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Ribnica /na izlazu iz Banovića/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE