U Kozarskoj Dubici večeras je otvoren izložbeni dio turističko-privredne manifestacije "Gastro dan 2015", na kojoj je gastronomsku ponudu te opštine predstavilo 18 izlagača, a 12 ekipa učestvovalo je u takmičenju u pripremi pasulja.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je naglasio da "Gastro dan" i bogata gastronomska ponuda ovog kraja čine važan turistički potencijal, koji se sve više koristi i dobija na značaju.
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur izjavila je da je novina šestog "Gastro dana" takmičenje u pripremi pasulja "Opasulji se i napravi ekipu" i tematsko izlaganje o kukuruzu "bjelčiću".
Ona je naglasila da je veoma zadovoljna odzivom izlagača i posjetilaca i podsjetila da je ovogodišnja manifestacija "Gastro dan" započela radionicom za učenike osnovnih škola pod nazivom "Pčelin svijet".
Koturova je precizirala da je gost manifestacije direktor Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci Gordana Đurić.
"Gastro dan" u Kozarskoj Dubici nastavljen je ocjenjivanjem pripremljenog pasulja od strane stručnog žirija, a najboljim ekipama dodijeljene su novčane nagrade, dok su zahvalnice uručene svim izlagačima.
Kao i prethodnih godina, "Gastro dan" u Kozarskoj Dubici okupio je veliki broj posjetilaca iz te i susjednih opština.
Organizator manifestcije je Turistička organizacija Kozarske Dubice, a pokrovitelj Opštinska uprava.