• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dužnici ostaju bez biometrijskih pasoša?

Udruženje za zaštitu žiranata BiH zatražilo od Ministarstva civilnih poslova da se bankarskim dužnicima onemogući izdavanje biometrijskih pasoša.

 Dužnici ostaju bez biometrijskih pasoša? Izvor: MONDO

Udruženje za zaštitu žiranata BiH uputilo je dopis Ministarstvu civilnih poslova BiH da se svim bankovnim dužnicima, čije je stanje dužničke otplate neredovno, onemogući izdavanje biometrijskih pasoša, pišu "Večernje novosti".

Jovica Cvjetković, predsjednik ovog Udruženja, tvrdi da ima informacije da su stvarni dužnici po kreditima, kako ih je on nazvao "dužnici prevaranti", koji imaju neko rješenje o izvršenju na svoju imovinu, ili sudsko rešenje o dugu, prvi stali u redove za dobijanje biometrijskih pasoša.

"U onom momentu kad odu preko granice, u tih 90 dana oni neće biti dostupni za dopise banaka i dopise sudova i sva procedura naplate kredita ići će prema žirantima", upozorio je Cvjetković.

Pozivajući se na Zakon o putnim ispravama, gdje prema članu 21 nijedan podnosilac zahtjeva koji ima rješenje o izvršenju ne može dobiti putnu ispravu, Cvjetković je od nadležnih zatražio da njihov zahtjev za putne isprave bude odbijen.

"Apelujemo na pravosudne organe u BiH da kad već rješenje o izvršenju pošalju dužniku, ili osobi na koju se to odnosi, da to isto urade i pošalju Ministarstvu civilnih poslova i automatski će taj zahtjev za dobijanje putne isprave biti odbijen", rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata BiH.

Ovaj dopis će prema Cvjetkovićevm rečima, biti upućen i Ministarstvu pravde BiH i pravosudnim organima, jer oni, svojim aktivnostima, mogu značajno da pomognu da se tim osobama onemogući napuštanje zemlje i na taj način svoje dugove prema banci prebace na žirante, pišu "Večernje novosti".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE