• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovan Hadži Mitrović novi predsjednik SNS-a

Jovan Hadži Mitrović iz Zvornika izabran je danas za novog predsjednika Srpske napredne stranke Republike Srpske (SNS RS).

 Jovan Hadži Mitrović novi predsjednik SNS-a Izvor: MONDO

Skupština stranke prethodno je smijenila dosadašnjeg predsjednika Adama Šukala.

Na vanrednoj Skupštini stranke održanoj u Derventi smijenjeni su stari i izabrani novi članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora, dok je Glavni odbor proširen sa deset novih članova.

Kako je obrazloženo Šukalo je smijenjen zbog slabih rezultata na prethodnim izborima, a zamjera mu se i da je stranku podijelio na više struja.

Kako je navedeno u odluci, Šukalo je svoje interese stavio iznad stranke, smjenjivao je i isključivao iz stranke ljude koji su imali drugačije mišljenje, a neuspjeh na izborima iskoristio je da raspusti neke opštinske odbore koji mu nisu bili naklonjeni.

Današnjoj vanrednoj Skupštini SNS RS u Derventi od 146 prisustvovalo je 88 delegata. Za izbor Mitrovića za predsjednika stranke glasalo je 86 delegata, a njega je na ovu funkciju predložilo deset opštinskih odbora i bio je jedini kandidat.

Nakon izbora za predsjednika SNS-a RS Jovan Hadži Mitrović izjavio je da će za 15 dana biti održana sjednica Glavnog odbora i najavio sredinom naredne godine redovnu Skupštinu stranke.

"Do tada će u svim opštinama u RS biti formirani opštinski odbori, a nakon toga kreće kampanja za lokalne izbore 2012. godine", rekao je Mitrović, koji je uvjeren da će SNS poslije tih izbora po jačini biti druga stranka u RS.

Mitrović smatra da je SNS na prethodnim izborima morala postati parlamentarna, ali da je to izostalo zbog pogrešnog vođenja stranke od strane smjenjenog predsjednika. On je rekao i da će SNS RS imati dobre odnose sa SNS-om u Srbiji, ali da će voditi samostalnu politiku.

Predsjedništvo SNS-a je na sjednici održanoj 4. decembra u Derventi odlučilo da 11. decembra u ovom gradu bude održana vanredna Skupština stranke na kojoj bi trebalo da bude razmatrana smjena sadašnjeg rukovodstva, na čelu sa predsjednikom Šukalom.

Iz SNS-a je 7. decembra saopšteno da ova najava sjednice Predsjedništva o održavanju izborne skupštine 11. decembra u Derventi "predstavlja lažnu informaciju bivših stranačkih funkcionera, koje je Glavni odbor isključio iz Predsjedništva SNS-a".

Kako je tada navedeno iz SNS-a, saopštenje Predsjedništva od 6. decembra o održavanju izborne skupštine protivzakonito su potpisala neovlašćena lica, a ovjereno je pečatom koji je proglašen nevažećim u Službenom glasniku RS.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE