• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagradić: PDP doživio svoju jesen

Slobodan Nagradić smatra da će trebati još, kako kaže, puno renesanse da bi PDP bila to što je bila prije deset godina

 Nagradić: PDP doživio svoju jesen Izvor: MONDO

Bivši potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Slobodan Nagradić ocijenio je da ova partija nema dovoljno pozitivne energije za povratak ugleda na javnoj sceni koji je nekada imala, bez obzira što je Glavni odbor "konačno uspio da smijeni Predsjedništvo i Izvršni odbor".

Nagradić je rekao Srni da će trebati još, kako kaže, puno renesanse da bi stranka bila to što je bila prije deset godina i da u tom smislu pretpostavlja da je PDP doživio svoju jesen.

"Bez obzira što je pao snijeg, nije prekrio svaki trag. Pretpostavljam da će biti još mnogo novih padavina, uključujići i niz članova Glavnog odbora", istakao je Nagradić.

On je rekao da je predsjednik ove partije Mladen Ivanić "vještom manipulacijom Glavnog odbora uspio konačno da postane Tito, jer je PDP trenutno ostao i bez Predsjedništva i bez Izvršnog odbora".

"I ranije sam govorio da je PDP nedopustivo privatizovana stranka što se sada jasno i pokazalo. U Glavnom odboru PDP sjede trgovci i naivci, kojima odgovara da im Ivanić i dalje predsjedava ne pitajući se, pri tom, za dublje razloge gubljenja identiteta PDP-a", rekao je Nagradić.

Prema njegovim riječima, sinoćnja sjednica Glavnog odbora sazavana je kao 4. plenum Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije, a ispala je kao Osma sjednica Centralnog komiteta Srbije. "Predsjednik PDP Mladen Ivanić ponaša se kao patrijarh Irinej, a ne zna da je PDP pun Artemija", kaže Nagradić.

Na pitanje da li je i dalje član PDP-a, Nagradić koji je bivši potpredsjednik partije rekao je da on više ništa ne predstavlja u PDP, te da je tehnička stvar kada će izaći iz stranke. "Možda izađem za dan-dva, a biti član ove stranke među 20 000 članova ne znači ništa", zaključio je Nagradić.

Bivši član Glavnog i Izvršnog odbora i potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Radenko Đurica rekao je Srni da je napustio članstvo i sve funkcije u ovoj stranci, jer se nisu uvažili njegovi izborni rezulatati.

"Moji izborni rezulatati se nisu uvažavali ni prethodnih pet godina, a posebno ove godine, kada sam bio treći po broju glasova na listi za Narodnu skuštinu RS, dok PDP imenuje ljude sa manjim brojem glasova na funkcije PDP i Vijeće naroda RS", istakao je Đurica.

On je ocijenio da je jučerašnja sjednica Glavnog odbora PDP-a jedna puka formalnost i želja da se dobije na vremenu kako bi se glave ohladile. "Međutim, to neće pomoći stranci da se oporavi i da igra značajniju ulogu na političkoj sceni u RS i BiH", ocijenio je Đurica.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je Srni da je ova partija nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora pokazala da ima ogromnu snagu i jedinstvo da nastavi dalje.

"Pokazalo se da PDP ima snage da redefiniše unutrašnju organizaciju, čak i statut, a što je najbitnije donsena je i odluka da se počne sa pripremama za Izborni sabor partije koji će biti na proljeće sledeće godine. Pojedinci su pokušavali da unesu razdor u partiju, ali to se sinoć pokazalo da nisu uspjeli", tvrdi Borenović.

On je rekao da je ubijeđen da će PDP poslije svega biti jači, te izrazio žaljenje što sjednica Glavnog odbora nije i ranije održana, jer se pokazalo da je do sada bilo nekih vrsta pokušaja da se od stanja unutra PDP napravi španska serija i da se, kako kaže, posredstvom nekolicine neodgovornih ljudi stvara neka vrsta slike da se u partiji dešava nešto dramatično i strašno teško.

Borenović je dodao da oni koji su juče napustili sjednicu Glavnog odbora PDP više nisu članovi partije, a to je, kako je naglasio, bila njihova lična odluka.

On je ocijenio da su optužbe na račun Ivanića, kao sive eminencije stranke, besmislice, jer, kako kaže, ako je iko demokrata i ako je iko otvoren da čuje i drugo mišljenje onda je to Mladen Ivanić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE