• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stipendije za zanimanja koja ne postoje

Gradska uprava raspisala konkurs za studentske stipendije i među deficitarnim zanimanjima navela smijerove kojih nema ni na jednom fakultetu u BiH.

 Stipendije za zanimanja koja ne postoje Izvor: MONDO

Kako saznaje Press od bijesnih studenata,skandalozni konkurs za mjesečne stipendije od 250 KM raspisan je 1. novembra.Mogli su da se prijave studenti prvog ciklusa za zanimanje inžinjera građevinarstva i to za smijerove niskogradnja, hidrotehnika i vodno-ekološko inženjerstvo koji postoje samo u mašti službenika gradske uprave.

Naime, ni na banjalučkom Arhitektonsko-građevinskom fakultetu, ni u drugim visoko-školskim ustanovama širom BiH, kako saznaje Press,za ove smijerove niko nije čuo.

Milenko Stanković,dekan banjalučkog AGF-a, kaže da je ostao zatečen kada je vidio odluku gradske uprave jer su njome ,kako tvrdi,studenti tog fakulteta diskriminisani.On objašnjava da takvi smijerovi ne postoje u BiH i regionu. Umjesto smijera niskogradnja trebalo je ,kaže,da stoji saobraćajnice,a umjesto hidrotehnike i vodno-ekološko inženjerstvo-hidrotehnika.

Samo na građevinskom odsjeku AGF-a u Banjaluci trenutno studira 475 mladih ljudi i niko od njih,ako bi se slijpo slijedila ova odluka gradske uprave,ne može dobiti stipendiju jer ne ispunjava uslove. Osim što ti smijerovi ne postoje pod tim nazivom, dodatni problem je taj što studenti AGF-a tek na četvrtoj godini studija biraju smijer jer u prve tri godine postoji samo opšti.

Ogorčenje ne krije ni Miloš Savanović,student druge godine AGF-a, koji kaže da mu nije jasno kako je neko uopšte mogao da raspiše konkurs ako se unaprijed znalo da studenti sa građevinskih fakulteta neće moći da dobiju te stipendije.

Studenti AGF-a su kontaktirali sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti u gradskoj upravi i službenicima pokušačli da objasne da je napravljen velika greška,ali nisu naišli na razumijevanje.

U banjalučkoj gradskoj upravi kratko su potvrdili za Press da su dobili dopis sa AGF-a u kojem se traže izmjene u konkurdsu o dodjeli stipendija,ali nisu objasnili zbog čega niko nije kontaktirao sa tim fakultetom prije donošenja odluke o deficitarnim zanimanjima,niti kako je napravljen ovaj propust.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE