• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanija imenovala novog ambasadora u BiH

Najdžel Kejsi, član Viktorijanskog reda, imenovan je za ambasadora Velike Britanije u BiH, a dužnost će preuzeti u ljeto 2011. godine.

 Britanija imenovala novog ambasadora u BiH Izvor: MONDO

Kejsi trenutno obavlja dužnost zamjenika visokog komesara u Britanskom visokom komesarijatu u Nju Delhiju, a u BiH će naslijediti Majkla Tejtama koji će preuzeti novu dužnost u diplomatskoj službi, saopšteno je iz britanske Ambasade u BiH.

Povodom imenovanja za ambasadora u BiH, Kejsi je rekao da je obradovan i počastvovan što preuzima ovu dužnost.

"Pružanje podrške BiH na putu ka mirnoj, prosperitetnoj i pluralističkoj državi, potpuno integrisanoj u evropsku porodicu, jedan je od najvećih prioriteta britanske Vlade. Veoma se radujem tom izazovu, te što ću živjeti u jednom od najljepših i kulturno najživljih gradova Evrope", istakao je Kejsi.

Kejsi se Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije pridružio 1991. godine i od tada je radio u Južnoj Africi, SAD, Rusiji i Indiji.

U Južnoj Africi služio je u periodu tranzicije iz aparthejda u višepartijsku demokratiju, a 1995. godine proglašen je članom Viktorijanskog reda, navodi se u saopštenju.

Potom je u Vašingtonu obavljao dužnost ličnog sekretara britanskog ambasadora, a nakon toga se vratio u London gdje se bavio pitanjima nuklearnog naoružanja, te radio kao pomoćnik britanskog predstavnika u G8.

Tri godine je radio na političkim pitanjima u britanskoj Ambasadi u Moskvi, a potom se vratio u London gdje je bio šef Grupe za Irak u Ministarstvu inostranih poslova. Za političkog savjetnika u Nju Delhiju imenovan je 2007, a u zamjenika visokog komesara unaprijeđen je 2009. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE